Στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου η Περιφέρεια ΑΜΘ- Συνάντηση με Γ. Φούχτελ

Κων. Αντωνιάδης: «Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού…»

Στην Διεθνή έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο, συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου συζητήθηκε το σχέδιο ανάπτυξης του Τουρισμού στην περιοχή με στελέχη της Γερμανικής κυβέρνησης και Περιφερειών, καθώς όπως σημειώνει και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης «η Γερμανική αγορά συνεχίζει να προτιμά την περιοχή μας και εμείς να επενδύουμε σε αυτήν».

«ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…»

Ειδικότερα όπως αναφέρει στην «Θ» ο ίδιος, «την προηγούμενη εβδομάδα διεξήχθη η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που γίνεται παγκοσμίως στο Βερολίνο της Γερμανίας. Η Συγκεκριμένη έκθεση διαρκεί πέντε ημέρες. Ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και τελείωσε την Κυριακή. Εκεί η Περιφέρειά μας, έχοντας ως στόχο εκτός από τις Βαλκανικές χώρες αλλά και την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ήταν παρούσα στην συγκεκριμένη έκθεση προκειμένου να μπορέσει να προβάλλει και να προωθήσει την περιοχή μας στην μεγάλη αγορά που λέγεται Γερμανία».

«ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ…»

«Τα μηνύματα από την γερμανική αγορά είναι ιδιαίτερα θετικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία είναι η τρίτη χώρα αναφορικά με την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας και επενδύει και σε μορφές τουρισμού οι οποίες μας ενδιαφέρουν γιατί έχουμε ένα άθικτο φυσικό περιβάλλον και άγνωστες πτυχές τις οποίες οφείλουμε να προβάλλουμε και να τις κάνουμε γνωστές» συνεχίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «γενικά πρέπει να πούμε ότι η Γερμανία προτιμά την Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Μεσόγειο, μετά την Ισπανία, η χώρα μας είναι η δεύτερη σε προορισμό χώρα για την γερμανική αγορά. Το θετικό για εμάς είναι ότι επενδύουμε και στον εναλλακτικό τουρισμό και επειδή οι Γερμανοί ταξιδεύουν 365 μέρες τον χρόνο και σε περιόδους που δεν είναι «περίοδοι αιχμής» για αυτό και μας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη γερμανική αγορά. Επενδύουμε στην πεζοπορία, στα μονοπάτια μας αλλά και στον θρησκευτικό τουρισμό. Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με την Διευθύντρια του ΕΟΤ στο Βερολίνο, με εκπρόσωπο του ΕΟΤ στο Βερολίνο και υποσχέθηκαν μετά από μια συζήτηση ότι θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε κάποιους Γερμανούς δημοσιογράφους εξειδικευμένους επάνω στον εναλλακτικό τουρισμό για τρεις ημέρες στην περιοχή μας, προκειμένου στην συνέχεια να προβάλλουν ό,τι έχει σχέση και με την εικόνα της περιοχής μας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΦΟΥΧΤΕΛ – ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΡ. ΜΕΤΙΟ

Τέλος ο κ. Αντωνιάδης, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «είχαμε επίσης συνάντηση με τον κ. Γιοακίμ  Φούχτελ, τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ στην χώρα μας. Κάτι που έγινε για πρώτη φορά σε επίπεδο περιφέρειας, όπου εκπρόσωπος ήμουν εγώ και μου υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο. Με τον κ. Φούχτελ συζητήσαμε για ειδικές μορφές τουρισμού, μεταξύ των οποίων είναι και ο θρησκευτικός τουρισμός όπου οι Γερμανοί, ως Καθολικοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, για αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς επίσης και για τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων και της Αμφίπολης. Του εξήγησα ότι σε απόσταση εξήντα χιλιομέτρων έχουμε τρεις σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους τους οποίος κάποια στιγμή πρέπει να τους ενοποιήσουμε και να τους αναδείξουμε όχι μόνο εδώ στην χώρα μας αλλά και στην γερμανική αγορά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας καθώς και το στέλεχος της Δημωφέλειας Στράτος Μαρουλάς.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ 2018 Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πάντως, φαίνεται πως ενισχύεται σημαντικά το 2018 η τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα από τη Γερμανία με διψήφια αύξηση 25-40% των προκρατήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις επαφές και διαπραγματεύσεις της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Κυρίαρχο στοιχείο που τονίστηκε στις συναντήσεις, είναι ότι ενώ οι γειτονικές χώρες επανέρχονται δυναμικά, η Ελλάδα σταθερά αυξάνει το τουριστικό της μερίδιο και πρωταγωνιστεί στις δημοφιλέστερες επιλογές προορισμού των Γερμανών ταξιδιωτών.

Η αύξηση για το 2018 είναι ακόμη μεγαλύτερη του 2017, οπότε καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ 3,7 εκατομμύρια αφίξεων Γερμανών στην χώρα μας με άνοδο 18,1%.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 13/23./2018}