Στο “τραπέζι” η πρόταση για Αστυνομικό Τμήμα στην Αίγειρο

Δωρεάν παραχωρείται στην ΕΛΑΣ το δημοτικό κατάστημα Αιγείρου, ενοίκιο πληρώνει το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου

Στο “τραπέζι” είναι η πρόταση για λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Αίγειρο. Πρόκειται για πρόταση εκπορευόμενη από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, όταν η ΕΛΑΣ προχωρούσε σε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της σε όλη την Ελλάδα και στη Ροδόπη καταργούσε τον Αστυνομικό Σταθμό Καλλίστης. Ο Σταθμός αυτός είχε στην αρμοδιότητά του την παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής.

Την αρμοδιότητα αυτή, από τη στιγμή κατάργησης του Σταθμού Καλλίστης και μέχρι σήμερα, ασκεί το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής και καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες αστυνόμευσης της παραλιακή ζώνη, η οποία φιλοξενεί μεγάλο αριθμό παραθεριστών, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Καλλίστης λειτουργούσε ακόμα και πριν κλείσει με πολύ συγκεκριμένο προσωπικό, όμως αντί να αναβαθμιστεί, λόγω και του ανοίγματος του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, καταργήθηκε.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης είχε εξαρχής ζητήσει να μην προχωρήσει η κατάργηση, ζητώντας μάλιστα να δημιουργηθεί νέο Αστυνομικό Τμήμα το οποίο θα στελεχωνόταν με ικανό αριθμό αστυνομικών από όλη την Ελλάδα.

Η Αίγειρος πρότειναν ως έδρα αυτού του Αστυνομικού Τμήματος με δεδομένο ότι ο δήμαρχος Κομοτηνής εμφανιζόταν πρόθυμος να παραχωρήσει δωρεάν προς χρήση το εκεί δημοτικό κατάστημα για τη στέγαση του Α.Τ.

Η πρόταση αυτή παραμένει μέχρι και σήμερα στο “τραπέζι” με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά να μας πληροφορεί για τα παρακάτω: “Η παραλιακή ζώνη του Δήμου Κομοτηνής είναι το τουριστικότερο σημείο του νομού μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μεγάλη επισκεψιμότητα, λόγω της λειτουργίας του μεθοριακού σημείου στη Νυμφαία και είναι εύκολη η πρόσβαση πολιτών από άλλες χώρες. Αυτό το αναπτύξαμε και στην συνάντηση που είχαμε κάνει τότε, ενόψει της αναδιάρθρωσης υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, με τον κο Αναγνωστάκη.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και έτσι καταργήθηκε ο ΑΤ Καλλίστης παρότι και η δική μας πρόταση και της διοίκησης τότε ήτανε να γίνει ένα αστυνομικό τμήμα που να στελεχωθεί με ικανό αριθμό. Μάλιστα ο δήμαρχος Κομοτηνής τότε μας γνώρισε και γνώρισε και στον γενικό γραμματέα την πρόθεσή του να παραχωρήσει στην Αίγειρο δημοτικό κτίριο.

Όμως η Αθήνα αποφάσισε άλλη μια φορά για εμάς χωρίς εμάς πάλι. Μάλιστα η παραχώρηση του κτιρίου θα γινόταν χωρίς ενοίκιο. Υποτίθεται ότι ένα από τα ζητήματά της αναδιάρθρωσης ήταν η εξοικονόμηση κονδυλίων. Σήμερα λειτουργεί στον Ίασμο Αστυνομικό Τμήμα μαζί με Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης σε κτίριο για το οποίο καταβάλλεται ενοίκιο”.

Η πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης παραμένει στο τραπέζι της συζήτησης και έχει επιχειρήματα υπέρ της.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 19/5/2018]