Δήμαρχος Αδριανούπολης: Η πόλη μας “ξεχειλίζει” από Έλληνες τα Σαββατοκύριακα

Σημαντική αύξηση της ροής Ελλήνων καταναλωτών καταγράφουν τα ρεπορτάζ του τουρκικού Τύπου στην Αδριανούπολη

Ο Δήμαρχος της Αδριανούπολης σε συνάντηση που είχε με τους διευθυντές των Εμπορικών Κέντρων της πόλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τουρισμό της τουρκικής πόλης!

Συγκεκριμένα ανέφερε: ” Η πόλη μας, η Αδριανούπολη, που συνορεύει με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, δεν επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση. Η πόλη μας ξεχειλίζει από τουρίστες από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Οι επισκέψεις των Ελλήνων και των Βουλγάρων συμβάλουν σημαντικά στην οικονομία της πόλης μας με τα ψώνια, τη διαμονή και την διασκέδαση σε διάφορους χώρους διασκέδασης”.

Δεν υπάρχει μείωση στον αριθμό των τουριστών που έρχονται στην Αδριανούπολη

Αντίθετα, ο δήμαρχος Recep Gürkan δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των Βουλγάρων και των Ελλήνων για την Αδριανούπολη αυξάνεται καθημερινά. 

“Όπως γνωρίζετε, όταν βγήκα δήμαρχος το 2004, είχαμε ως στόχο 10 εκατομμύρια τουρίστες σε 10 χρόνια. Πολλοί δεν με πίστευαν εκείνη τη στιγμή. Υπήρχαν κάποιοι που είπαν ότι ονειρευόμασταν. Ο αριθμός των εγχώριων και ξένων τουριστών, τότε ήταν 2 εκατομμύρια το 2014. Αυξήθηκε σε 5,5 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2018. Η Αδριανούπολη, σήμερα είναι η 3η πιο δημοφιλής τουριστική πόλη της Τουρκίας. Όταν συγκρίνουμε τους αριθμούς Ιανουαρίου 2019 με τον Ιανουάριο του 2020 παρατηρούμε σημαντική αύξηση του αριθμού των τουριστών. Η Αδριανούπολη παραμένει αγαπημένος προορισμός των Βουλγάρων και των Ελλήνων τουριστών.” 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης ένας Έλληνας ξοδεύει κατά μέσο όρο στην αγορά της Αδριανούπολης από 50-100 ευρώ, που μεταφράζεται σε 700 λίρες περίπου σήμερα, δηλ. ένας μισός βασικός μισθός Τούρκου.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 24/2/2020}