Αλεξανδρούπολη: Με λευκές μάσκες μπροστά στο Δημαρχείο οι γυναίκες στις 25 Νοεμβρίου

Η 25 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία. Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια, ένα σημάδι ντροπής για όλες μας τις κοινωνίες και ένα σημαντικό εμπόδιο για μια συνεκτική, ισότιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Με το πορτοκάλι ως ενοποιημένο χρώμα αλληλεγγύης και το hashtag #MeToo σχεδιάστηκε για να στείλει ένα σαφές μήνυμα: η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών πρέπει να τελειώσει τώρα και όλοι πρέπει να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο.

Έτσι λοιπόν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, συναντιόμαστε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 μπροστά από το φωτισμένο με πορτοκαλί χρώμα Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, για να ενώσουμε τις φωνές μας, να φορέσουμε λευκές μάσκες και να συμπαρασταθούμε συμβολικά στον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων, στέλνοντας το μήνυμα ότι είμαστε όλοι/όλες δυνάμει θύματα έμφυλης βίας.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, το Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 22/11/2021}