Στην Μαρώνεια το 1ο Φεστιβάλ του Θρακικού Πελάγους

Επίδειξη Σκαφών, Γιορτή Τοπικής Γαστρονομίας και ναυάγια και ενάλια ευρήματα, από 30 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2018 – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ το πρώτο «Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους», του οποίου οι εκδηλώσεις στη Ροδόπη θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 30 Αυγούστου, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου.

Μια συντονισμένη προσπάθεια σειράς εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό την ανάδειξη της παραθαλάσσιας ομορφιάς της περιοχής μας. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Θράκης, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα, την εμπορικότητά του, τις οικονομικές προοπτικές, την πολιτιστική του διαχρονική παρουσία, τις αναπτυξιακές προοπτικές και του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πέμπτη 30 Αυγούστου: 8:30 μ.μ. Στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Κομοτηνής

  • Τελετή Έναρξης
  • Ξενάγηση από τους αρχαιολόγους στην περιοδική έκθεση με θέμα «Θρακικό Πέλαγος-Δρόμοι της θάλασσας-Ναυάγια και ενάλια ευρήματα».

Παρασκευή 31 Αυγούστου: 8:30 μ.μ. Στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Μουσική παράσταση με τίτλο «Το παραμύθι της Μουσικής», από το διεθνώς καταξιωμένο μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, το οποίο διαδραματίζεται στη Βυζαντινή Μαρώνεια. Την ανάγνωση-δραματοποίηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα, συνοδεύει μουσική που συνέθεσε ο Κυριάκος Καλαϊτζίδης.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου : 10 π.μ. Στο λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας

  • Επίδειξη σκαφών.
  • Γιορτή τοπικής γαστρονομίας με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων.
  • Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από το καλλιτεχνικό σχήμα «Λαλητάδες Ροδόπης» σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μουσικής «Νότα».

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 30/8/2018}