«Ενωτικό» κλίμα ποικίλα κοινωνικά μηνύματα στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Σπ. Τσιλιγγίρης: «Η Ν.Δ. ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη παράταξη» – Μ. Παυλίδου: «Το Μέλλον τώρα αρχίζει…» – Μ. Πατεράκης: «Ήταν ένα εξαιρετικό συνέδριο»

Πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και κοινωνικά μηνύματα, ανέκυψαν από το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο παρέστησαν πολλοί αιρετοί και πολιτευτές του κόμματος από την Ξάνθη, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Σπ. Τσιλιγγίρης, η πολιτευτής κ. Μαρίνα Παυλίδου καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης κ. Μιχάλης Πατεράκης, οι οποίοι μίλησαν για τις εργασίες του συνεδρίου που ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Ν.Δ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Αναλυτικά, ο κ. Τσιλιγγίρης ανέφερε στη «Θ» ότι: «Το συνέδριο χαρακτηρίσθηκε πολύ σωστά σύγχρονο, καινοτόμο και δημιουργικό, όπως ταιριάζει σε μια παράταξη που αντικρίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ένα συνέδριο στο οποίο επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η ενότητα της ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων και κατά το κλείσιμο του συνεδρίου, το μεσημέρι της Κυριακής έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν υποκύπτει στον κυβερνητισμό και δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτό. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ κάνει πράξη τη Νέα Ελλάδα, στην οποία χωράνε τα όνειρα και οι προσδοκίες όλων των Ελλήνων», τέλος, δε παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη και δουλειά σε όλους.

Προσκλήθηκαν και μίλησαν διακεκριμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί και μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ-Ιστουρίθ και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς και Έλληνες επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων με διεθνή προβολή.

Επίσης μίλησαν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει καθιερωθεί και στα προηγούμενα συνέδρια, η Νέα Δημοκρατία  διοργάνωσε και παράλληλες δράσεις οι οποίες πλαισίωσαν το κυρίως πρόγραμμα του συνεδρίου, μεταξύ αυτών και ο νυχτερινός αγώνας δρόμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης που είχε ως στόχο την ενίσχυση της εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Όπως καταλαβαίνετε, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, απέδειξε γι’ ακόμη μια φορά ότι ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη πολιτική παράταξη με εξωστρέφεια και ευρεία αποδοχή στην κοινωνία. Η μοναδική που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 3/12/2019}