100 κρεβάτια στο “Αμοιρίδειο” για να λειτουργήσει ως βοηθητική μονάδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μαν. Τσέπελης: “Θα είμαστε έτοιμοι, εάν χρειαστεί”

100 κρεβάτια, μαξιλάρια, διαχωριστικά αλλά και μια μεγάλη μονάδα οξυγόνου, ετοιμάζει ο Δήμος Ξάνθης στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο “Φίλιππος Αμοιρίδης” το οποίο θα λειτουργήσει ως βοηθητική μονάδα, εάν χρειαστεί βέβαια, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του CoviD-19 και σε περίπτωση που κορεστεί η δυναμικότητα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Ήδη, παρελήφθη ο εξοπλισμός των κλινών (κρεβάτια και μαξιλάρια), ενώ προχωρούν οι ενέργειες διαμόρφωσης του “Αμοιρίδειου” σε μια άτυπη υγειονομική μονάδα που θα μπορέσει να συνεπικουρήσει, αφού και οι εγκαταστάσεις του, βοηθούν σε αυτό (σ.σ. υδροδότηση και ηλεκτροδότηση).

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό του ίδιου του νοσοκομείου, τον οποίο εφαρμόζει ο δήμος, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο, όπως επισημαίνει στην Thraki.com.gr ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης.

«ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ 100 ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε οτι «έχουμε ένα σχέδιο δράσης, σε συνεννόηση με τον Νοσοκομείο, για να είμαστε έτοιμοι. Ετοιμάζουμε το «Φίλιππος Αμοιρίδης». Θα στηθούν 100 κρεβάτια με διαχωριστικά, όπως μας έχει υποδείξει το νοσοκομείο. Είναι όλα δωρεές. Σήμερα το πρωί έφτασαν τα στρώματα και τα μαξιλάρια, καθαρίσαμε και απολυμάναμε και περιμένουμε 100 διαχωριστικά, ενώ μένει να βρούμε μονάδα οξυγόνου για να είμαστε έτοιμοι , εάν χρειαστεί. Εύχομαι ειλικρινά να μην χρειαστεί. Έκανε μια μελέτη το Νοσοκομείο Ξάνθης, σχετικά με το πως θα στηθούν τα κρεβάτια και εμείς εφαρμόζουμε αυτόν τον σχεδιασμό. Θα κάνουμε τα πάντα, αν χρειαστεί. Έχω πει πολλές φορές οτι είναι καλύτερα να είσαι έτοιμος για το χειρότερο. Έτσι απο εμάς, όλα θα είναι σε ετοιμότητα».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 31/3/2020}