Αλεξανδρούπολη: Καταγγελίες και εξώδικα από ανεμβολίαστους/ες που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας

Αναβρασμός επικρατεί σε κοινωνικές δομές της Αλεξανδρούπολης, στις οποίες τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της αναστολής εργασίας μελών του προσωπικού που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τόσο στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης όσο και στο γηροκομείο Άγιος Κυπριανός της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, οι διευθύνσεις έθεσαν σε ισχύ την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει ότι όσα μέλη του προσωπικού δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του covid (ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης) πρέπει να τεθούν σε τρίμηνη αναστολή εργασίας.

Σε αριθμούς αυτό μεταφράζεται ως εξής: επτά άτομα από το προσωπικό του Γηροκομείου είναι σε αναστολή εργασίας και έντεκα από το Πολυκοινωνικό. Ωστόσο ορισμένοι και ορισμένες από αυτούς αποφάσισαν να μην αποδεχτούν τη μοίρα τους και άσκησαν ένδικα μέσα έναντι των διευθύνσεων των δομών αναφορικά με τις συγκεκριμένες αποφάσεις, που όμως δεν είναι προσωπικές, αλλά απλή εφαρμογή της κυβερνητικής επιταγής.

‘Αλαλούμ’ με τα προγράμματα 

Εν τω μεταξύ και ενώ οι έχοντες/ουσες τεθεί σε αναστολή εργασίας (άνευ αποδοχών) διαμαρτύρονται, οι δομές στις οποίες εργάζονταν μέχρι πρότινος πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν. Ο νόμος προβλέπει την αντικατάσταση των τους με εργαζόμενους που θα υπογράψουν τρίμηνες συμβάσεις εργασίας, ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τα προγράμματα λειτουργίας θα παρουσιάζουν «κενά» ή θα συμπληρώνονται πολύ δύσκολα.

Αναστάτωση και στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Καζάνι που βράζει είναι και το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς και εκεί έχει σταλεί η σχετική εγκύκλιος για τη διαχείριση όσων μελών του υγειονομικού προσωπικού δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και η κατεύθυνση είναι η ίδια: αναστολή εργασίας.

Και εκεί αναμένεται να δημιουργηθούν σημαντικά κενά στο πρόγραμμα, ενώ τα συνδικαλιστικά όργανα του τομέα της Υγείας έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις για αύριο Πέμπτη 26/08.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 25/8/2021}