Σαμοθράκη

Παραδοσιακά μονοπάτια

Με ένα κλικ και 10 ευρώ βοηθάς σημαντικά τη Σαμοθράκη!

Μία διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρηματων που αφορά το νησί της Σαμοθράκης «τρέχει» αυτές τις ημέρες και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου. Η καμπάνια με τον τίτλο «Samothrace | Walk with me» στοχεύει στη συγκέντρωση 60.000 € που θα διατεθούν για την σήμανση 13 παραδοσιακών μονοπατιών του νησιού.

Πρόκειται τα για λεγόμενα «Μονοπάτια Πολιτισμού Σαμοθράκης» και το  έργο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου του Παρισιού, της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και του Δήμου Σαμοθράκης.

Η διαδικασία υποστήριξης του έργου είναι απλή αρκεί κάποιος να πατήσει το λινκ και να οδηγηθεί από την σελίδα. Τα ποσά που μπορεί να συνεισφέρει κάθε ενδιαφερόμενος ξεκινούν από 10 ευρώ.

Τα μονοπάτια είναι πραγματικά και στο παρελθόν συνέδεαν διάφορες τοποθεσίες του νησιού μεταξύ τους, όμως σήμερα έχουν καταστεί ανενεργά κυρίως λόγω της φθοράς από την πάροδο του χρόνου.

Η σήμανση τους όμως, εκτός από την ιστορική της αξία, συνδράμει σημαντικά και την αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ του νησιού, το οποίο ως γνωστόν ενδείκνυται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μεταξύ των οποίων και ο περιπατητικός.

Μπορείς να προσφέρεις κι εσύ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: www.kickstarter.com/projects/1249357448/samothrace-walk-with-me