Ξεκινά μετά από 14 μήνες η αποκατάσταση του Βόρειου Οδικού Τμήματος στη Σαμοθράκη

Ξεκινάει δειλά – δειλά κι όπως όλα δείχνουν, η αποκατάσταση του οδικού δικτύου Σαμοθράκης, ένα πολυαναμενόμενο από τους κατοίκους έργο

Τα έργα που θα ξαναδώσουν ζωή στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης, και θα κλείσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2017,είναι 2.

Το έργο με την ονομασία “Επείγουσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βατότητας του Βόρειου οδικού δικτύου της Νήσου Σαμοθράκης”, έχει συνολικό προϋπολογισμό το 1.300.000 €, ενώ το εκείνο για το νότιο τμήμα, ανέρχεται στο 1.800.000 €.  

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, και αφότου ξεπεράστηκαν τα χρονοβόρα γραφειοκρατικά εμπόδια, η εκκίνηση των εργασιών είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2018, όμως εξαιτίας δικαστικής διαμάχης των εργολάβων, πήραν επιπλέον καθυστέρηση.

Η σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και του αναδόχου έχει ήδη υπογραφεί, και πλέον μένει η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο νησί του Έβρου για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης προσεγγιστικά είναι ο ένας χρόνος, δεδομένο όμως που υπόκειται σε αλλαγή, ανάλογα με τις διαθέσεις και του καιρού, εφόσον τα έργα ξεκινούν το χειμώνα.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, της Μαρίνας Κριτού, 19/11/2018}