Ο Βασίλης ξεκίνησε από τις Αχαρνές και πάει στην Τραπεζούντα με το ποδήλατο του!

Η Αλεξανδρούπολη κατευόδωσε τον Βασίλη Καρυοφυλλίδη, που εδώ και δύο εβδομάδες έχει ξεκινήσει την πραγματοποίηση ενός πολύ δύσκολου εγχειρήματος και αυτό δεν είναι άλλο από την εκτέλεση της διαδρομής Αχαρνές – Τραπεζούντα – Αχαρνές με το ποδήλατο του.

Στόχος του είναι να αναδείξει την πολιτισμική αξία της περιοχής των Αχαρνών της Αττικής καθώς έχει «κακοχαρακτηριστεί», αλλά άδικα. Ειδικότερα δε, ο Βασίλης έχοντας τη συμπαράσταση του δήμου Αχαρνών και του «Επισκήνιου» στοχεύει μέσα από την ποδηλατική του διαδρομή να αναδείξει το αρχαίο θέατρο που έχει ανακαλυφθεί στις Αχαρνές από το 2007, ωστόσο ακόμη η ανασκαφή δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

Ο Βασίλης έχει κάνει άλλη μία φορά τη συγκεκριμένη διαδρομή, και την έχει επιλέξει εκ νέου επειδή όπως λέει «η Τραπεζούνται και ειδικά η Παναγία Σουμελά είναι ένας μαγνήτης για κάθε Πόντιο».

Οπως υπολογίζει θα έχει φτάσει στην ιστορική Μονή ανήμερα του 15αυγουστου, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να μπει μέσα αφού ο ναός βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης από τις τουρκικές αρχές και λόγω των εργασιών που εκτελούνται, η πρόσβαση είναι απαγορεύμενη. Παρόλα αυτά, ο ίδιος έκει κάνει επικοινωνίες με τις τουρκικές αρχές ζητώντας ειδική άδεια, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο Βασίλης πλέον ετοιμάζεται για την είσοδο του στο τουρκικό έδαφος, αφού πέρασε από σειρά ελληνικών πόλεων, με τελευταία την Αλεξανδρούπολη όπου στάθηκε για λίγο στο μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή αποτίνοντας φόρο τιμής στους προγόνους του.

Η Αλεξανδρούπολη είναι η τελευταία μεγάλη ελληνική πόλη στη διαδρομή του Βασίλη προς την Τραπεζούντα και θα είναι η πρώτη κατά την επιστροφή του, που υπολογίζει ότι θα την έχει ολοκληρώσει στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο Βασίλης που συνοδεύεται και από ένα αυτοκίνητο που οδηγά ο Ακης Γερασίμου, όταν θα έχει επιστρέψει στις Αχαρνές θα έχει διανύσει πάνω από 5.000 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και θα έχει διασχίσει πάνω από 800 ελληνικές και τουρκικές πόλεις.