Ένα νέο λεωφορείο απέκτησε το Ειδικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης

Ενα βήμα πιο κοντά στην καταπολέμηση της σχολικής διαρροής βρίσκεται πλέον το Ειδικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης (Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο) το οποίο προμηθεύτηκε ένα νέο λεωφορείο με ράμπα φορτοεκφόρτωσης αναπηρικών αμαξιδιών.

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές που χρησιμοποιούν αμαξίδιο θα μπορούν να πηγαίνουν πλέον στο σχολείο χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρούνται, αφού μπορούν να επιβιβάζονται στο λεωφορείο με τα αμαξίδια τους.

Μέχρι τώρα ο/η μαθητής/τρια που χρησιμοποιούσε αμαξίδιο έπρεπε να σηκωθεί από αυτό για να επιβιβαστεί στο λεωφορείο μετά να αποβιβαστεί από το λεωφορείο και να επιβιβαστεί σε αυτό και να επαναλάβει τη διαδικασία με την αντίστροφή σειρά το μεσημέρι με τη λήξη των μαθημάτων. Αυτό, εκτός από ψυχοφθόρο είναι και ιδιαιτέρως επιβαρυντικό για την σπονδυλική στήλη των παιδιών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, όμως πλέον η κατάσταση αυτή ανήκει στο παρελθόν.

Το νέο λεωφορείο –κόστους περίπου 50.000 €- έφτασε στο σχολείο ως δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου και συμπληρώνει τον στόλο του ΕΕΕΚ ο οποίος αποτελούνταν από δύο λεωφορεία, όμως το ένα έχει παροπλιστεί λόγω των πολλών χιλιομέτρων που έχει διανύσει.