Στα «σκαριά» η επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής

Χρύσα Καραδήμα, Προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης – Έβρου: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής είναι πυρήνας πολιτισμού» - «Σε στάδιο ωρίμανσης μελέτες για τα επιπλέον μέτρα προστασίας και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης κοινού στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας»

Μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης –Έβρου κ. Χρύσα Καραδήμα είχαν στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» οι κ.κ. Τζένη Κατσαρή – Βαφειάδη και Νατάσσα Βαφειάδη.

Ξεκινώντας από την υφιστάμενη κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων και υποδομών της Ροδόπης και της περιοχής γενικότερα, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής, που φαίνεται πως πλέον μπαίνει σε νέα «τροχιά» λειτουργίας και αξιοποίησης τόσο του ιδίου, ως υποδομή, όσο και των ευρημάτων που φιλοξενεί.

Μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης συζήτηση βασισμένη στα ερωτήματα που έχουν ανακύψει και συνεχίζουν και να προκύπτουν από την καθημερινή «συμβίωση» μας, ως πολίτες, με τους αρχαιολογικούς και όχι μόνο, θησαυρούς της περιοχής μας, με πολλές ειδήσεις για το μέλλον, συνειδητοποιήσεις για το παρελθόν και το παρών αλλά και εύλογες παρατηρήσεις σε ζητήματα όπως αυτό που προέκυψε από τον πρόσφατο θάνατο της Βρετανίδας τουρίστριας στη περιοχή της Μαρώνειας

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr/, 12/10/2017}