Βραβεύτηκε η Κομοτηναία Μαρία Σοφιανού-Τζαμπάζη

Η δική μας Μαρία Σοφιανού-Τζαμπάζη μίλησε εκ μέρους των τμημάτων των «Θυγατέρων» της χώρας

Η Ελλάδα βραβεύτηκε για το 2020-2021 ως η περιφέρεια των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» με τα περισσότερα νέα μέλη και τη διακεκριμένη προσφορά της στην Οργάνωση. Μάλιστα η Κομοτηναία Μαρία Σοφιανού-Τζαμπάζη βραβεύτηκε και η ίδια και μίλησε εκ μέρους των τμημάτων της Ελλάδας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, όπως δήλωσε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Συγκεκριμένα από την Κυριακή 25/07 πραγματοποιείται στην Αθήνα η κεντρική συνέλευση της οργάνωσης. Σε αυτή συμμετέχουν ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Γιώργος Χωριάτης και η  ύπατη πρόεδρος Σήλια Κατσμάρσκι. Ο κος Χωριάτης με την κα Κατσμάρσκι κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Επίσης τίμησαν τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού τον Γιάννη Χρυσουλάκη και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Ο Αμερικάνος πρέσβης ήταν εκεί παρών, καλωσόρισε τους ΑΧΕΠΑ, τους χαρακτήρισε ως πολλαπλασιαστές δύναμης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδα και τόνισε ότι αναμένει στενότερη συνεργασία με την χώρα μας στο μέλλον. 

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε την προσφορά της οργάνωσης και ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος επίσης τιμήθηκε από τον ύπατο πρόεδρο των ΑΧΕΠΑ και την ύπατη πρόεδρο της Οργάνωσης» ενημέρωσε η κα Σοφιανού-Τζαμπάζη. 

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βέβαια οι επαφές και οι συναντήσεις δεν σταματούν εδώ. Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου τους υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο και «μίλησε με πάρα πολύ όμορφα λόγια για την ΑΧΕΠΑ. Είπε ότι η παρουσία μας εκεί την τιμά προσωπικά, επειδή οι άνθρωποι αυτοί εκπροσωπούν τους Έλληνες της Διασποράς, οι οποίοι εάν και ξενιτεύτηκαν δεν ξέχασαν την πατρίδα τους και συνεχώς την βοηθούν. Είπε ότι το 2021 είναι μια συμβολική χρονιά για τους Έλληνες επειδή θυμόμαστε αυτούς που θυσίασαν την ζωή τους για την ανεξαρτησία μας», σημείωσε η κα Σοφιανού-Τζαμπάζη. Επίσης έκανε γνωστό ότι η κα Σακελλαροπούλου είπε ότι «στα 100 χρόνια ύπαρξης της η ΑΧΕΠΑ έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά κάνοντας μεγάλα επιτεύγματα και έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση».

«Είμαι πάρα πολύ περήφανη» 

Το άρωμα της Κομοτηνής όμως ήταν έντονο σε αυτές τις συναντήσεις και τις εκδηλώσεις, καθώς η ίδια η Σοφιανού-Τζαμπάζη και βραβεύτηκε και μίλησε εκ μέρους της Ελλάδας. «Η Ελλάδα τιμήθηκε για την οργάνωση της και την επέκτασή της, γιατί κάναμε πάρα πολλά μελή παρά την πανδημία. Τα τμήματα μας προσπαθούν να είναι ενεργά και βοήθησαν μέσα στον covid πάρα πολύ. Βράβευσαν και εμένα. Μίλησα εκ μέρους των τμημάτων της Ελλάδας και ήμουν πάρα πολύ περήφανη. Σήμερα το βράδυ θα έχουμε σε μια δεξίωση τον πρωθυπουργό. Θα τιμηθεί ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα τιμήσαμε και την Λίνα Μενδώνη» τόνισε. 

Μιλώντας για την βράβευση, η ίδια παραδέχθηκε ότι όντως σηκώνει τον πήχη υψηλότερα και κάθε φορά «θα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους, να οργανωθούμε καλύτερα. Ήδη έχουμε κάνει πολλά σε επίπεδο οργάνωσης ώστε να υπάρχει μεταξύ των τμημάτων συντονισμός». Το μήνυμα της είναι ότι «είμαστε έτοιμες για να είναι πιο δυναμική η παρουσία μας στο κοινωνικό χώρο».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 29/7/2021}