«Θερμοκοιτίδες» για νεοφυείς επιχειρήσεις και «συνέργεια» με Φοιτητικές Ομάδες, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τους νέους και την επιχειρηματικότητα στην Ξάνθη – Europe Direct Ξάνθης, Xanthi Tech Lab και ΔΠΘ «ένωσαν» τις δυνάμεις τους για τον κοινό σκοπό

«Νέοι και επιχειρηματικότητα» ήταν ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Ξάνθης από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης, τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ., το Xanthi Tech Lab και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, παρουσία της ευρωβουλευτή κ. Εύας Καϊλή.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τους τρόπους σύνδεσης της Δημιουργικής Σκέψης των Νέων με την Επιχειρηματικότητα χωρίς γεωγραφικά όρια και λοιπούς φραγμούς.

Στα πλαίσια του event μάλιστα διενεργήθηκαν workshops σχετικά με την ανάπτυξη web και mobile hybrid εφαρμογών, ενώ πριν την κ. Καϊλή που ανέπτυξε της «Πολιτικές της Ε.Ε για την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας των Νέων » μίλησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της ΑΜΘ (Europe Direct Ξάνθης) και Καθηγητής του ΔΠΘ κ. Παντελής Μπότσαρης με θέμα  «Medilab Open Innovation Actions» καθώς και η Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου με θέμα «Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως πόλος Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ».

(Διαβάστε εδώ απόψεις των ομιλητών).

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 26/2/2019}