Σε κοινό μέτωπο οι Δήμαρχοι της Θράκης

Γ. Γκαράνης: «Θα πρέπει όλοι εμείς οι Δήμαρχοι της Θράκης να έχουμε έναν οριζόντιο σχηματισμό»

Σε κοινό μέτωπο διεκδικήσεων οργανώνονται οι Δήμαρχοι της Θράκης, ενόψει του σημαντικού εξαμήνου κατά το οποίο θα συνεδριάζει η Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης. Όπως είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης «αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η περιφερειακή συνείδηση των Δήμων», ενώ σε πιο αναλυτική αποστροφή του δήλωσε τα εξής:

«Αυτό πρέπει να δούμε και να κάνουμε όλοι εμείς που βρισκόμαστε στην ΠΕΔ ΑΜΘ, ιδιαίτερα τώρα που συστήθηκε η Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, θα πρέπει όλοι εμείς οι δήμαρχοι της Θράκης να έχουμε έναν οριζόντιο σχηματισμό που αφορά τους Δήμους μας και την περιοχή, ώστε να πάμε με συγκεκριμένες προτάσεις, για να μπορέσουμε να τις περάσουμε».

Άξιο αναφοράς είναι όλα τα παραπάνω διατυπώθηκαν μετά την συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕΔ ΑΜΘ) συνεδρίασε στη Σαμοθράκη, με τοπικά ζητήματα και ανοιχτές «πληγές» του νησιού να τίθενται επί τάπητος, ενώ η επόμενη συνεδρίαση του Αυγούστου είναι προγραμματισμένη να γίνει στο νησί της Θάσου, για αντίστοιχους λόγους.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης η ΠΕΔ ΑΜΘ εξέδωσε και ψήφισμα κατά της «μετατροπής» της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 28/7/2020}