Περίπου 50 εκδηλώσεις για τα φετινά Ελευθέρια Θράκης

Συναυλίες, χοροί, συνέδρια και πολλές άλλες εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα 

Ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης 2023 από τη ΔΚΕΠΠΑΚ και φέτος αποτελείται από περίπου 50 εκδηλώσεις-δράσεις. Πρόκειται για εκδηλώσεις που έχουν στο επίκεντρο, τον χορό, το τραγούδι και πολλά άλλα δρώμενα. Φέτος θα εμφανιστεί στη πλατεία Ειρήνης η τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα την Τετάρτη 10 Μαΐου ως προσκεκλημένη καλλιτέχνης, ενώ φυσικά δεν θα λείπουν και άλλοι καλλιτέχνες και φορείς από άλλα σημεία της Ελλάδος που θα τιμήσουν την Κομοτηνή με την παρουσία τους. Το πρόγραμμα θα αρχίσει την Τρίτη 2 και θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου.

Ν. Λιβεριάδου: «Συμμετέχουν όλοι»

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε επιγραμματικά το πρόγραμμα και ευχαρίστησε συλλόγου, φορείς, καλλιτέχνες και όσους εργάστηκαν  για την πραγματοποίηση των φετινών Ελευθερίων. «Καταφέραμε να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει περί των 50 εκδηλώσεων και συμμετέχουν όλοι. Από την εκκλησία μας μέχρι το πανεπιστήμιο, από τα σχολεία μέχρι τους καλλιτέχνες μας και τους συλλόγους μας. Υπάρχει μια ευρεία συμμετοχή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο» ανέφερε η κα Λιβεριάδου. Τα Ελευθέρια θα φιλοξενήσουν συγκροτήματα από την Άρτα, τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και τη Λήμνο, μεταξύ άλλων καλεσμένων.

Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθεί και συνέδριο από 4 έως 6 Μαΐου με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και θα λάβει χώρα σο κτίριο της Τσανακλείου, παρουσία ιστορικών και επιστημόνων.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα αναλυτικά:

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 29/4/2023}