Με λαμπρότητα εορτάστηκε η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Την Κυριακή (11-6-2023) των Αγίων Πάντων, το πρωί, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της «Ημέρας τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την ελληνική πολιτεία το 2013, ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του ρόλου τους και της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.

Ο εορτασμός στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης και τον επικεφαλής της, Αστυν. Διευθυντή κ. Πασχάλη Γιώρη, όπου στις 11.00΄ τελέστηκε δοξολογία και δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Ξάνθης κ. Σπύρου Τσιλιγγίρη, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Φανουράκης – Αμβροσιάδης, η Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κα Σοφία Ψωμά, ο Διευθυντής κ. Πασχάλης Γιώρης, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ΄ΣΣ, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης κ. Χρήστος Γκίκης, ο Λιμενάρχης Λάγους κ. Ευάγγελος Σακκόπουλος, οι πρόεδροι της ΣΚΑ Ξάνθης – Διεθνή Ένωση κ.κ. Γουναρίδης Νικόλαος – Χρήστος Ιωαννίδης αντίστοιχα, εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και της ΣΕΚΑΠ, οι Υποδιευθυντές κ.κ. Ρίζος Κων/νος – Νεκτάριος Ορφανίδης, οι Διοικητές των Τμημάτων και ικανοποιητικός αριθμός μελών της Ένωσης Αποστράτων.

Την ημερήσια διαταγή του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Μαυρόπουλου Λάζαρου, ανέγνωσε ο Υπασπιστής της Διεύθυνσης κ. Σταύρος Σακελλαρίδης που εκπροσώπησε και την Ένωση Αξ/κων Ανατ. Μακ. – Θράκης ως γραμματέας του Δ.Σ., ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Διευθυντή για την τιμή που επεφύλαξε για την σημερινή ημέρα, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την στήριξη και την βοήθεια των Αποστράτων, όποτε απαιτηθεί, στο δύσκολο έργο της.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης δόθηκε δεξίωση στην αίθουσα της ΛΑΦ Ξάνθης, όπου ο Διευθυντής κ. Πασχάλης Γιώρης απένειμε πλακέτα προσφοράς στην Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης και ευχαριστήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Θεοφάνη Καραμπιπέρη για την προσφορά στην κοινωνία και την αγαστή συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας.

Θερμά συγχαρητήρια στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης για την άψογη διοργάνωση της εορτής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, του Θ. Καραμπιπέρη, 11/6/2023}