Εγκαινιάστηκε με χαμόγελα και πολλές ευχές το αξίΖΩ ΙΚΕ

Με αγνά προϊόντα φτιαγμένα από τα χέρια ωφελουμένων του Συλλόγου 

Με κάθε επισημότητα, με πολλά χαμόγελα και πολλές ευχές εγκαινιάστηκε το αξίΖΩ ΙΚΕ του Συλλόγου “Άγιοι Θεόδωροι” της Κομοτηνής.

 Στη διασταύρωση Καρυδιάς πολλοί ήταν αυτοί που παρευρέθηκαν στα επίσημα εγκαίνια του αξίΖΩ που παράγει αγνά προϊόντα από τα αγνά χέρια ατόμων με νοητική υστέρηση. Έτσι ο Σύλλογος πρωτοπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς εντάσσει στην πράξη τα άτομα με νοητική υστέρηση στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα οι ωφελούμενοι που παράγουν τα προϊόντα έχουν το δικό τους εισόδημα.

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής: “Μας δίνουν μαθήματα ζωής”

Τα εγκαίνια έγιναν στις 04 Δεκεμβρίου το πρωί και φυσικά το παρών έδωσαν ο γενικός διευθυντής Ηλίας Ποιμενίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Νατάσα Λιβεριάδου, ωφελούμενοι του Συλλόγου, εργαζόμενοι και πολλοί φίλοι και γνωστοί του Συλλόγου “Άγιοι Θεόδωροι”. Αρχικά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων τέλεσε τον αγιασμό πριν κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων. Κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης είπε ότι πρέπει να ενδιαφερόμαστε για “αυτά τα παιδιά όλο τον χρόνο. Σήμερα μας εκπλήσσουν και μας δίνουν μαθήματα ζωής, γιατί μέσα από αυτήν την δράση και δημιουργούν και αξιοπρεπώς ζουν, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας για αυτούς εδώ τους ανθρώπους”.

Τι προϊόντα μπορείτε να βρείτε στο αξίΖΩ ΙΚΕ;

Όπως ενημέρωσε ο κος Ποιμενίδης στο αξίΖΩ ΙΚΕ μπορεί κάποιος να βρει διάφορες ποικιλίες ζυμαρικών, σάλτσες, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και τουρσιά μεταξύ άλλων. “Πριν έξι μήνες είχαμε έναν ωφελούμενο και τώρα έχουν ενταχθεί άλλοι δύο. Αυτήν την στιγμή στην αξίΖΩ ΙΚΕ εργάζονται τρεις ωφελούμενοι του Συλλόγου ‘Άγιοι Θεόδωροι’” δήλωσε ο κος Ποιμενίδης. Όπως ενημέρωσε στόχος είναι να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι ωφελούμενοι που θα δημιουργούν τα δικά τους αγνά προϊόντα και θα έχουν το δικό τους εισόδημα.

Η πρόεδρος Νατάσα Λιβεριάδου έκανε λόγο για “ένα κόσμημα με εξαιρετικά προϊόντα” και συμπλήρωσε πως “είναι ένας χώρος που μπορούν να αξιοποιήσουν τα παιδιά και να βρουν εργασία. Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτό το επίτευγμα”.

Η μεγάλη παρουσία του κόσμου έδειξε ότι “αγκαλιάζει” τον Σύλλογο “Άγιοι Θεόδωροι” και το νέο του εγχείρημα, που μόνο θετικά έχει να προσφέρει στους ωφελούμενους και την τοπική κοινωνία. Όσοι δοκίμασαν έκαναν λόγο για εξαιρετικά προϊόντα με υψηλή ποιότητα. Το σημαντικό όμως είναι ότι έχουν φτιαχτεί από χέρια με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 4/12/2022}