Στην Αλεξανδρούπολη τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί λίγο πριν το Πάσχα ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην πρωτεύουσα του Έβρου προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το πιο μεγάλο και σημαντικό έργο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης θα επεξεργάζεται τα υπολειπόμενα σύμμεικτα απορρίμματα όλων των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης και των Δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης της ΠΕ Έβρου, εξυπηρετώντας πληθυσμό 200.000 κατοίκων.

Η Μονάδα θα παράγει ενέργεια και ωφέλιμα δευτερογενή υλικά και θα περιλαμβάνει μηχανική διαλογή για το διαχωρισμό ανακυκλώσιμων υλικών, βιολογική επεξεργασία με αναερόβια χώνευση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το παραγόμενο βιοαέριο σε μονάδα ισχύος 600 ΚW και αερόβια κομποστοποίηση για παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υλικού.

Η συνολική ποσότητα αποβλήτων που θα οδηγείται ετησίως σ’ αυτήν είναι 44.826 τόνοι, εκ των οποίων ένα μέρος θα είναι προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών και πράσινα κήπων) από τους «καφέ» κάδους των νοικοκυριών (5.971 τόνοι).

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 6/4/2022}