Boeing 777 – 200: Το 2ο μεγαλύτερο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Tα βλέμματα στράφηκαν προς τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης εχθές το βράδυ περί της (01:30) το βράδυ, όταν ακούστηκε ένα δυνατός θόρυβος από προσγείωση αεροπλάνου.

Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” στην Αλεξανδρούπολη προσγειώθηκε το θηριώδες Boeing 777 – 200 προερχόμενο από το Shannon της Ιρλανδίας το οποίο μετέφερε Αμερικάνους στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι το δεύτερο (το πρώτο προσγειώθηκε πριν ένα χρόνο περίπου) μεγαλύτερο που έχει προσγειώθει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το οποίο εχθές αποβίβασε 55 στρατιώτες ενώ συνέχισε το ταξίδι του με προορισμό  το Ramstein της Γερμανίας όπου και εκεί θα αφήσει 144 στρατιώτες.

Λίγα λόγια για το Boeing 777:

Το Boeing 777 είναι αεροσκάφος ευρείας ατράκτου που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Boeing Commercial Airplanes. Είναι το μεγαλύτερο δικινητήριο αεροσκάφος στον κόσμο και συνήθως αναφέρεται ως το τριπλό εφτά (Triple Seven).Μπορεί να φιλοξενήσει έως και δέκα διαμορφώσεις θέσεων και έχει τυπική χωρητικότητα 3 κατηγοριών από 301 έως 368 επιβάτες, με εμβέλεια 9.700 με 15.840 χιλιόμετρα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 8/8/2022}