Τα φτερά της Νίκης “κινούνται” με την μουσική της συνθέτριας Έλενας Παυλέα!

Η συνθέτρια Έλενα Παυλέα “άνοιξε” τα δικά της φτερά στο εξωτερικό με σημαντικές κριτικές για το έργο της ώστε να μας υπόσχεται εξαιρετικές μουσικές εκπλήξεις.

Εχθές ημέρα Κυριακή 15/5 στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσιάστηκε με εξαίρετη επιτυχία η πρώτη δισκογραφική δουλειά της συνθέτριας Έλενας Παυλέα, από την δισκογραφική εταιρεία “Convivium Records”, με τίτλο “The shape of freedom” που ηχογραφήθηκε στο Southampton της Αγγλίας.

Η παρουσίαση της συνθέτριας στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πλαισιώθηκε με μεγάλη επιτυχία από εξαίρετους καλλιτέχνες όπως:

  • Μεσόφωνος: η Μαρισία Παπαλεξίου
  • Πιάνο: ο Μάνος Κιτσικόπουλος
  • Φλάουτο: Μελίνα Μακρή
  • Kουαρτέτο έγχορδων: L anima String Quartet

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους το κομμάτι “inged Victory of Samothrace” η φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης, που ακούστηκε για πρώτη φορά από την μεσόφωνο Ιωάννα Δρακατσέλη στο πνευματικό κέντρο της Σαμοθράκης, στην παρουσίαση του βιβλίου: “Η Νίκη της Σαμοθράκης και τα Καβείρια μυστήρια”, της συγγραφέως κ. Βιολέττας Μαράντου Παυλέα. Μπορείτε να δείτε και τη συνέντευξη που είχε δώσει στο e-evros.gr η κ. Βιολέττα Μαράντου Παυλέα κάνοντας κλικ εδώ.

Το “Winged Victory of Samothrace” είναι ένα εμπνευσμένο μουσικό κομμάτι που επανδρώνει το αίτημα της επιστροφής της Νίκης πίσω στον τόπο της, στο όμορφο νησί της Σαμοθράκης που ξεχώρισε και προκάλεσε αίσθηση στο Λονδίνο, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο της συνθέτριας.

Η Νίκη μας εμπνέει και μας προκαλεί από τον Λούβρο να αιτηθούμε με όλους τους τρόπους την επιστροφή της πίσω στην Σαμοθράκη!

Εδώ μπορείτε να δείτε το κομμάτι της Νίκης στην Αγγλία:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 16/5/2022}