5,1 εκ.€ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τον δρόμο Ίασμου-Κοπτερού

Σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη επί του θέματος

Έναν επαρχιακό δρόμο που ομολογουμένως παρουσιάζει προβλήματα ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για το δρόμο που συνδέει την έδρα του Δήμου Ιάσμου με τον οικισμό Κοπτερό στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, μήκους 4,5 χιλιομέτρων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος παρουσιάζει αυξημένη κίνηση από κατοίκους της περιοχής που κινούνται μεταξύ των Δήμων Ιάσμου και Ξάνθης και έχει υποστεί φθορές.

«Η παρέμβαση της Περιφέρειας έχει στόχο να αποκαταστήσει τις φθορές στο οδόστρωμα, να αυξήσει το πλάτος του δρόμου, να συντηρήσει αλλά και να κατασκευάσει νέα τεχνικά, βελτιώνοντας έτσι το συνολικό επίπεδο ασφάλειας για τους οδηγούς. Παράλληλα, με το έργο θα λυθεί και ένα χρόνιο πρόβλημα απορροής ομβρίων υδάτων καθώς θα κατασκευαστούν επίσης έξι τεχνικά επί της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ» αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 5,1 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Πάντως να τονιστεί ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας έχει ζητήσει την παρέμβαση της ΠΑΜΘ στο δρόμο που αφορά από τη πεσμένη γέφυρα Κομψάτου έως την παλιά που όντως έχει πολλές φθορές. Κάτι τέτοιο όμως τουλάχιστον ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Με αφορμή την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος πραγματοποίησε σύσκεψη στο γραφείο του για το θέμα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον αντιπεριφερειάρχη οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ, τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών Τζιχάν Ιμάμογλου, τον περιφερειακό σύμβουλο Ψηφιακής Πολιτικής Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά και τον περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης Κώστα Ναλμπάντη, παρουσία της εκτελεστικής γραμματέως της ΠΑΜΘ Ζωής Κοσμίδου, του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Τάσου Παράσχου, του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών Ροδόπης Κώστα Δερνεκτσή και του ειδικού συμβούλου της Περιφέρειας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης Χρήστου Μαχαίρα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 30/11/2021}