Κικίλιας: Μέσα στον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12 – 15 ετών

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα – μετά τους 15 με 17 – που μπαίνει στη «μάχη» των εμβολιασμών είναι η 12 έως 15, όπως προανήγγειλε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε, πως τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της εν λόγω ηλικιακής ομάδας και πρόσθεσε πως μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού για τα παιδιά από 15 έως 17.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους 55 και άνω να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.

Διακοπές με μία δόση εμβολίου

Όπως είπε τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, ωστόσο τόνισε αυτό δεν αρκεί. «Να πάνε να εμβολιαστούν και τώρα το καλοκαίρι», είπε «δείχνοντας» τον 15Αύγουστο.

«Ο 15αύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεώτεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας είπε πως επιθυμία είναι όλοι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι προτού φύγουν για τα νησιά, ωστόσο όπως σημείωσε, ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, τότε όσοι επιθυμούν να πάνε διακοπές να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση. «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Το ΕΣΥ άντεξε και θα αντέξει

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως το ΕΣΥ όπως άντεξε, θα αντέξει. «Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες», είπε.

Η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

«Εγώ έχω δει αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών», είπε.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 26/7/2021}