Εντυπωσιακή μεταφορά τεράστιας ηλεκτρογεννήτριας μέσα από την Αλεξανδρούπολη

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης 15 Νοεμβρίου η μεταφορά της τουρμπίνας ηλεκτρογεννήτριας SIEMENS, βάρους περισσότερο των 500 τόνων, από τον λιμένα Αλεξ/πολης στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ξεκίνησαν σταδιακά από τις 17:00 και μέχρι τις 22:00, είχε διακοπεί ολοκληρωτικά η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας καθώς και στις υπόλοιπες οδούς, από όπου θα περνούσε το φορτίο με τις διπλές πλατφόρμες και τους 14 άξονες, που ζυγίζαν περισσότερο από 150 τόνους. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με μεθοδικό και συντονισμένο σχέδιο τόσο από την πλευρά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε, όσο και από τους άνδρες της Τροχαίας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταφοράς και η διέλευση του θηριώδες φορτίου μέσα από το κέντρο της πόλης. 

Μάλιστα, οι θηριώδεις πλατφόρμες κινούνταν με 6χλμ/ώρα και το φορτίο θα χρειαστεί 10 ολόκληρες ώρες, για να φθάσει στον τελικό του προορισμό, την Κομοτηνή. Στο μεταξύ, έχει κάνει ενδιάμεση στάση στο βενζινάδικο του Αγίου Κυπριανού, όπου βρίσκεται ακόμα εκεί. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα βρίσκονται σε ισχύ για δέκα (10) ακόμα ημέρες.

Δείτε εδώ σχετικό video με πλάνα από γη και αέρα:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 16/11/2022}