Άνοιξε τις πόρτες του το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αλεξανδρούπολη

Λαμπερά εγκαίνια παρουσία, μεταξύ άλλων, του Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ

Τις πόρτες του άνοιξε και επισήμως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του Ρώσικου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσική Ομοσπονδία άνοιξε Επίτιμο Προξενείο που θα εξυπηρετεί ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά από σχεδόν έναν αιώνα, ενώ επίτιμος Πρόξενος ορίστηκε ο γνωστός επιχειρηματίας κ.Κωνσταντίνος Παλακίδης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στην συμβολή των οδών Λεωφ.Δημοκρατίας με Ψαρρών, παρουσία τόσο του νέου Επίτιμου Προξένου κ. Παλακίδη όσο και του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, ο οποίος δύο μήνες πριν επέδωσε το προξενικό δίπλωμα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και το εκτελεστήριο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στον κ. Παλακίδη.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο Ramada Plaza Thraki ο κ. Μάσλοβ επέδωσε στον κ. Παλακίδη και την ταυτότητα του Επίτιμου Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό κατά τον οποίο αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της λειτουργίας του Προξενείου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την υποστήριξη και την εξασφάλιση των Ρώσων πολιτών που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, όσο και για την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του πολιτισμού, του εμπορίου, του τουρισμού  κ.α.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους ιστορικούς δεσμούς που δένουν τις δύο χώρες, κάνοντας λόγο για «λαμπρή ιστορία μεταξύ των δύο λαών», για να εξάρει την προσωπικότητα του κ. Παλακίδη, τονίζοντας ότι είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και ένας εξαιρετικός άνθρωπος, δηλώνοντας σίγουρος για την άριστη συνεργασία που θα ακολουθήσει μεταξύ του Επίτιμου Προξένου και των υφιστάμενων δομών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, όπως η Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Τον λόγο έλαβαν ακολούθως ο διευθυντής πολιτικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη, κ.Συμεών Τέγος ο οποίος τόνισε πως η λειτουργία του Επίτιμου Προξενείου πέραν της εξυπηρέτησης των πολιτών θα συμβάλλει και στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ.Αλεξάντερ Σεπακόφ, ο οποίος στο σπουδαίο έργο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα στο οποίο θα σταθεί αρωγός το Προξενείο της Αλεξανδρούπολης για την εξυπηρέτηση και την προάσπιση των συμφερόντων του σημαντικού αριθμού Ρώσων πολιτών στην περιοχή.

Χαιρετισμός απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Κωνσταντίνος Βενετίδης καθώς και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Αλεξανδρούπολης κ.Γιώργος Κιζιρίδης.

Κωνσταντίνος Παλακίδης: «Η ίδρυση του Προξενείου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην σύσφιξη των σχέσεων της χώρας μας με την Ρωσική Ομοσπονδία που είναι και προς το εθνικό συμφέρον της πατρίδας μας»

Η εκδήλωση έκλεισε με τον  Επίτιμο Πρόξενο κ. Κωνσταντίνο Παλακίδη ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχαριστώντας τόσο κ. Μάσλοβ όσο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, επισημαίνοντας πως θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών και επισήμανε ότι θα είναι στο πλευρό των Ρώσων πολιτών. Παράλληλα ο ίδιος αναφερόμενος στο έργο του Προξενείου στάθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης των σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης και της Ρωσίας, ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και την εξαγωγή τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων υπογραμμίζοντας πως «δεν έχουμε εξαντλήσει τις προσπάθειες για εξαγωγές στις τεράστιες αγορές της Ρωσίας». Προς την κατεύθυνση μάλιστα αυτή γνωστοποίησε πως θα ξεκινήσει άμεσα επαφές με φορείς σε όλους τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να συζητήσει και να καταγράψει σε ποιους τομείς μπορεί να σημειωθεί συνεργασία, ζητώντας και τη συνδρομή των επιμελητηρίων για την επιτάχυνση και την διευκόλυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Πιστεύω ακράδαντα πως η ίδρυση του Προξενείου θα συμβάλλει τα μέγιστα στην σύσφιξη των σχέσεων της χώρας μας με την Ρωσική Ομοσπονδία που είναι και προς το εθνικό συμφέρον της πατρίδας μας» ανέφερε ο ίδιος καταληκτικά.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, 22/11/2019}