Χρυσός στο πανελλήνιο ο Ροδοπίτης Κώστας Μπανιώτης

Τώρα κυνηγάει το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα

Τον τίτλο του πανελληνιονίκη στο ύψος διατήρησε για ακόμα μια χρονιά ο Κώστας Μπανιώτης, καθώς παρά την κούραση από τους διεθνείς αγώνες και το γεγονός ότι μόλις 24 ώρες πριν αγωνίστηκε στην Σλοβακία, πήγε στο ΣΕΦ και έλαβε μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το ThrakiSportS, το επίπεδο εκεί είναι πολύ χαμηλό και η πρωτιά του άλτη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής ήταν δεδομένη. Αρκεί να καταλάβει κανείς ότι ο θρακιώτης πρωταθλητής χρειάστηκε να κάνει άλματα… προπόνησης στα 1.90 μέτρα, στα 2.00 μέτρα και στα 2.08 για να καθαρίσει το χρυσό μετάλλιο στα 2.12μ.

Ακολούθως ανέβασε τον πήχη στα 2.18 μέτρα που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια και με την πρώτη καθάρισε τα 2.23 μέτρα, πηδώντας πλέον μόνος του και επιδιώκοντας ένα ακόμα μεγαλύτερο ρεκόρ. Αυτή ήταν τελικά και η καλύτερη επίδοσή του, αφού μετά έβαλε στα 2.30 μέτρα για το όριο της Ντόχα και παρόλο που έκανε καλά άλματα, δεν κατάφερε να είναι αυτά και έγκυρα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου του Ολυμπιακού με 2.12 και το χάλκινο ο Βασίλης Βασιλακάκος του ΑΟ Φιλοθέης με 2.04μ. Ο Μπανιώτης επιβεβαίωσε ότι αποτελεί το κορυφαίο όνομα στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία και ένα από τα κορυφαία διεθνώς.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 11/2/2019}