Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι φετινές εκδηλώσεις για τα «Χελιδονίσματα»

Μία ανάσα αισιοδοξίας χάρισαν για άλλη μια φορά φέτος στην πόλη τα «Χελιδονίσματα», που έριξαν «αυλαία» το βράδυ της Κυριακής έπειτα από έναν τριήμερο κύκλο εκδηλώσεων.

Παρότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, εκατοντάδες Κομοτηναίοι ξεχύθηκαν με χαμόγελα στους δρόμους της πόλης μας το βράδυ του Σαββάτου αναγγέλλοντας τον ερχομό της Άνοιξης. Μαζί τους και βρέθηκε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κομοτηνής υπό τη διεύθυνση του κ. Σεργκενλίδη, που πλαισίωσε με χορό και τραγούδι το φετινό δρώμενο, ενώ στην εντυπωσιακή πομπή ξεχώρισαν μικρά «χελιδονάκια», ήτοι μαθητές από παιδικούς σταθμούς της Κομοτηνής που έδωσαν το δικό τους χρώμα σε αυτήν κρατώντας λαμπερά φαναράκια.

Η χαρούμενη πομπή πλημμυρίζοντας τους δρόμους της πόλης κατέληξε στο Ίδρυμα Παπανικολάου, όπου στήθηκε μία εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού στο μουσικό εργαστήρι «Νότα» του κ. Χατζόπουλου, το  Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής και τις χορωδίες του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής υπό την διεύθυνση της κ. Σερμετζίδου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προστέθηκε η παιδική παράσταση με τίτλο «Ένας χαμογελαστός άνθρωπος» από το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.

Η αυλαία για τα «Χελιδονίσματα» έκλεισε με τον Χορό της ανθισμένης αμυγδαλιάς, έναν χορό που πραγματοποιείται εδώ και δεκαετίες από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής. Τους καλεσμένους μάγεψαν με πολύ χορό και μουσική οι Alma Libre, καθώς και καλλιτέχνες από το Θρακικό Μουσείο Κομοτηνής.

.

Νατάσα Λιβεριάδου «Του χρόνου θα επανέλθουμε με ακόμη περισσότερες δράσεις»

Στον χορό παρευρέθηκε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βυζαντινού Φρουρίου, εμπνευστή της αναβίωσης του εθίμου, το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο, τα ειδικά σχολεία της Κομοτηνής, δημοτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς, το cafeé Gecko, το μουσικό εργαστήρι “Νότα”, την μπάντα της Αιγείρου, τους κ.κ. Ρίτα Μοσχίδου, Χρύσα Ιωαννίδου, Χρήστο Χατζόπουλο, Βερόνικα Σεμερτζίδου, Μεχμέτ Μουσταφά, το ΤΕΦ, την ειδικότητα παραδοσιακών χορών της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ και τους  Alma Libre.

«Οι φετινές δράσεις για τον ερχομό της Άνοιξης λαμβάνουν τέλος σήμερα, μετά από ένα τριήμερο δράσεων. Η συμμετοχή όλου του κόσμου, αλλά κυρίως των μικρών παιδιών ήταν αξιοσημείωτη και την επόμενη χρονιά θα επανέλθουμε με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις» είπε κλείνοντας η κ. Λιβεριάδου.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, της Χαράς Καϊμάκη, 20/3/2018}