Χειροπέδες σε συνοριοφύλακες στον Έβρο για εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Σε 13 προσαγωγές συνοριοφυλάκων προχώρησαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις στο Τμήμα Ορεστιάδας για συμμετοχή σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι έρευνες επεκτείνονται και στο στρατό.

Η εξάρθρωση άρχισε από τη σύλληψη διακινητών στην Καβάλα, που υπέδειξαν συνοριοφύλακες, τους οποίους πλήρωναν για να τους αφήνουν να περνάνε τα σύνορα.

Όπως αναφέρει το Evros-news.gr, οι προσαγωγές αυτές δεν προέκυψαν ξαφνικά, αλλά οι “Αδιάφθοροι” της ΕΛΑΣ είχαν πληροφορίες για την παράνομη δράση των αστυνομικών που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Διδυμοτείχου, με έδρα το Ισαάκιο.

Τους παρακολουθούσαν και αφού συγκέντρωσαν στοιχεία, ήρθαν στο Διδυμότειχο με άκρα μυστικότητα χθες και άρχισαν τις προσαγωγές και τις έρευνες για τις παράνομες ενέργειες συναδέρφων τους.

Τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά για την συγκεκριμένη υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών και συγκεκριμένα αρκετών Συνοριοφυλάκων που υπηρετούν στο Διδυμότειχο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, και δεν αποκλείεται να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των συλληφθέντων, ενώ αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει εμπλοκή και συνεργασία με πολίτες στο κύκλωμα διακίνησης των παράτυπων μεταναστών, ούτε αν έχουν συλληφθεί και αυτοί.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 29/5/2023}