Μουσείο Προσκοπικής Κληρονομιάς στην Ξάνθη

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης συμπληρώνουν 100 Χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην πόλη μας, μιας ιστορίας που είναι συνυφασμένη με τη ζωή των κατοίκων της, ενημερώνει η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Α.Μ.Θ

Στα πλαίσια των εορτασμών τους στοχεύουν στην ολοκλήρωση και λειτουργία ενός χώρου, όπου θα στεγάσει το «Μουσείο Προσκοπικής Κληρονομίας της Ξάνθης», το οποίο θα περιλαμβάνει διασωθέντα τεκμήρια της τοπικής προσκοπικής ζωής που σχετίζονται με την πορεία και τη δράση του Ελληνικού Προσκοπισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της Ξάνθης των τελευταίων εκατό ετών.

Το «Μουσείο Προσκοπικής Κληρονομίας της Ξάνθης» θα είναι ένας χώρος, που θα θυμίζει την εκατονταετή πορεία προσφοράς και εθελοντισμού των Προσκόπων της Ξάνθης.

Στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί η συλλογή, η οποία περιέχει φωτογραφικό υλικό, αρχειακό υλικό και αναμνηστικά από τους Προσκόπους της Ξάνθης, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Α.Μ.Θ, καλεί όσους διαθέτουν, αναμνηστικά αντικείμενα, στολές, φωτογραφίες ή άλλο αρχειακό υλικό δικό τους ή συγγενών τους, αν θέλουν να το παραχωρήσουν ή έστω να το δανείσουν προκειμένου να εκτεθούν στο «Μουσείο Προσκοπικής Κληρονομίας της Ξάνθης».

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Α.Μ.Θ  στην Ξάνθη στεγάζεται στο κτίριο επί της οδού Χατζησταύρου 8. Τηλέφωνο-FAX :25410 76915.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 5/11/2019}