Μεγαλειώδης η πορεία ΚΑΙ στην Ξάνθη για την Μακεδονία

Πάνω από 1.500 Ξανθιώτες ένωσαν δυνάμεις και… φωνές

Ήταν πράγματι μια μεγαλειώδης συγκέντρωση και μία ακόμη πιο μεγαλειώδης πορεία, αυτή που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στην πλατεία Ελευθερίας, από Ξανθιώτες που προσήλθαν αυθόρμητα αποδεχόμενοι την πρόσκληση της συντονιστικής επιτροπής.

Πάνω από 1.500 άτομα παραβρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας σήμερα στις 7 το απόγευμα, αλλά ωστόσο η κινητοποίηση αρχικά ήταν αρκετά «ήσυχη», αφού δεν ακούσθηκαν συνθήματα παρά μόνο η απαγγελία λόγου από μία κυρία, η οποία όμως μάλλον δεν ήταν καταρτισμένη αρκούντος…

Ωστόσο το πλήθος ξέσπασε στην συνέχεια με συνθήματα και «εμβατήρια» κατά την διάρκεια της πορείας προς την κεντρική πλατεία. Μια πορεία που χαρακτηρίσθηκε από έντονο παλμό, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα.

Ξανθιώτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων, όλων των κοινωνικών- επαγγελματικών ομάδων και τάξεων, βροντοφώναξαν όλοι μαζί «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία», «Η Μακεδονία είναι ελληνική», προσκαλώντας μάλιστα και τους υπόλοιπους που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην αγορά εκτός πορείας να προσεγγίσουν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή, φωνάζοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς που είστε έξω απ’ την πορεία ελάτε να φωνάξουμε για την Μακεδονία»!

Η πορεία συνεχίσθηκε από την κεντρική πλατεία προς την πλατεία Μπαλτατζή μέσω της οδ. Μιχ. Καραολή και εν συνεχεία κατέληξε και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας, όπου εψάλη με δυναμισμό ο Εθνικός Ύμνος μπροστά από το ηρώο πεσόντων.

Τελικά αποδείχθηκε πως οι συντονισμένες ενέργειες και η κοινοποίηση της πρόσκλησης μέσα από τα ΜΜΕ με επώνυμες υπογραφές, είχε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη κινητοποίηση όπου χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο τα λεγόμενα socials και ανυπόγραφες προσκλήσεις.

Σχόλιο του Μπλογκ: Μήπως να ενημερωθεί ο κος Φίλης πως ΚΑΙ στην Ξάνθη οι «τραμπούκοι» και οι «παρακρατικοί» κατέκλυσαν την πόλη;;;

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 10/7/2018}