Κων. Αντωνιάδης: «Προτεραιότητα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Ξάνθης…»

Με τουριστικούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς της Ξάνθης συναντήθηκε χθες ο Θεμ. Αντιπερ/ρχης Τουρισμού – Γερμανοί δημοσιογράφοι στην πόλη αρχές Σεπτεμβρίου – Όλα όσα συζητήθηκαν

Την πρωτοβουλία να συναντηθεί με παράγοντες και φορείς του Δήμου Ξάνθης για τον τουρισμό και ειδικότερα για τις εναλλακτικές μορφές αυτού, ανέλαβε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πιο συγκεκριμένα ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης ο οποίος βρέθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και αντάλλαξε απόψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στην «Θ», κατά τις αρχές Σεπτεμβρίου και προφανώς κατά τις ημέρες των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, συνεργείο Γερμανών δημοσιογράφων- διαμορφωτών κοινής γνώμης, θα επισκεφθεί την πόλη μας και θα καταγράψει τις ομορφιές της.

Ειδικότερα, μετά το πέρας της σύσκεψης ο ίδιος ανέφερε στην «Θ» ότι «στα πλαίσια του προγραμματισμού για τον τουρισμό το 2019 χθες επισκέφθηκα τον Δήμο Ξάνθης. Υπήρξε την περασμένη εβδομάδα συνεργασία με την κα Αλεξία Γκιρτζίκη από την οποία ζήτησα να καλέσει τους θεσμικούς παράγοντες του τουρισμού. Για αυτόν τον λόγο βρέθηκαν εκεί και η κ. Δέσποινα Χατζογλίδου, η κ. Μαίρη Τσιακίρογλου από την ΟΕΒΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Απόστολος Αγκόρτσας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης και φυσικά ο Δήμαρχος Ξάνθης».

«Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – Η ΞΑΝΘΗ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ»

«Σκοπός μας ήταν αφενός να τους ενημερώσουμε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συμμετάσχει στην έκθεση του Ντίσελντορφ στις 1-3 Σεπτεμβρίου και επειδή είναι μια έκθεση καθαρά για τον εναλλακτικό τουρισμό, νομίζω ότι η Ξάνθη έχει τις προϋποθέσεις να αναπτύξει αυτές τις μορφές τουρισμού, ζήτησα από τους επαγγελματίες (γιατί ήδη υπάρχει ένας επαγγελματίες που δραστηριοποιείται στα Τέμπη του Νέστου) αν επιθυμούν να συμμετάσχουν. Επίσης επειδή υπάρχουν πιστοποιημένα μονοπάτια, θα μπορούσε να παραβρεθεί στην έκθεση κάποιος από το Επιμελητήριο Ξάνθης ή τον Δήμο Ξάνθης προκειμένου να προβάλλει και να προωθήσει και αυτός τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Ξάνθης» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τους ενημέρωσα και για το ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έρθουν Γερμανοί δημοσιογράφοι στην περιφέρειά μας και ζήτησα από τον ΕΟΤ της Γερμανίας να φιλοξενηθούν για δύο ημέρες στην Ξάνθη προκειμένου να γνωρίσουν και την Παλιά Πόλη, να γνωρίσουν τις ομορφιές που έχει γενικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και έτσι να αναπτύξουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Αυτό έγινε για να δείξουμε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ όντως εκτός από το «ήλιος και θάλασσα» ενδιαφέρεται και για άλλες μορφές, όπως ο αθλητικός τουρισμούς, ο περιπατητικός, ο θρησκευτικός (για το Πόρτο – Λάγος) κ.ο.κ».

«ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΞΑΝΘΗ»

Αναφορικά με τους Γερμανούς δημοσιογράφους, ο κ. Αντωνιάδης, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «είναι πολύ πιθανόν να συμπέσει η παρουσία τους στην Ξάνθη και με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, αφού θα διεξαχθούν κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Οι δημοσιογράφοι (αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα) θα επισκεφθούν την περιοχή 5 με 9 Σεπτεμβρίου. Αυτό από την μια είναι καλό για να δουν και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και για αυτό και είπαμε να εντάξουμε και την Ξάνθη, γιατί μας ενδιαφέρει και η Ξάνθη. Όντως συνδυάζει τα πάντα όσον αφορά τις ομορφιές και τον πλούτο που έχει».

«ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ»

Σε ο,τι αφορά τα συμπεράσματα που ανέκυψαν από αυτήν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜΘ , ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σημείωσε ότι «ζητήσαμε να υπάρχει όντως μια πιο στενή συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης. Γίνεται προσπάθεια για την ανάπτυξη αυτών των μορφών τουρισμού. Φυσικά όλοι οι θεσμικοί παράγοντες υποσχέθηκαν ότι θα στηρίξουν αυτό το ταξίδι των Γερμανών δημοσιογράφων, με διαμονή, κάποια γεύματα και κάποια ξενάγηση και μάλιστα ζητήσαμε να υπάρξει και μια ενημέρωση για το σε ποιες τουριστικές περιοχές θα πάνε. Επίσης ζητήσαμε να έχουν και ένα έντυπο ή ηλεκτρονικής μορφής υλικό όπου προβάλλεται η Ξάνθη μέσα από ένα video wall που θα έχουμε στις εκθέσεις.

Τέλος ζητήσαμε να μας πουν που μπορούμε να βοηθήσουμε πιο στοχευμένα το 2019. Είπαν ότι και το Επιμελητήριο και οι Επαγγελματίες και ο Δήμος Ξάνθης θα μας στείλουν τις προτάσεις τους προκειμένου να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 6/7/2018}