Πανελλήνιο Αντάμωμα Θράκης στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Ιουλίου 2018, στο Θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης – Οι συμμετοχές

Πραγματοποιείται στην Ξάνθη το 4ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης από τις 6 – 8/7/2018, στο θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας της Ξάνθης, με διοργανωτές το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο, με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης  και την χορηγία και αιγίδα του Δήμου Ξάνθης.

Ένα διήμερο των απανταχού Ελλήνων που θα γεμίσει με παραδοσιακούς ήχους, τραγούδια και χορούς την πόλη με τα χίλια χρώματα, θα την ομορφύνει με τις πλούσιες, πολύχρωμες φορεσιές και θα την  ζωντανέψει περισσότερο με την νεολαία των φιλοξενούμενο συγκροτημάτων.

Καθημερινά από την Παρασκευή ( 6/7) έως και την Κυριακή (8/7) και από ώρα 19:30 θα γεμίζει το θεατράκι της Κεντρικής μας πλατείας από νεολαία που θα προβάλλει και θα αναδεικνύει την μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά. Σας προσκαλούμε όλους  να παρακολουθήσετε αυτή την γιορτή της παράδοσης.

Φέτος συμμετέχουν 26 συγκροτήματα από τον Ελλαδικό χώρο, από Πάτρα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, Ήπειρο, Σέρρες, Δράμα και τις γύρω περιοχές.

Ιδιαίτερα τιμητική για τους διοργανωτές είναι η συμμετοχή αντιπροσωπειών σωματείων του εξωτερικού, αλλά και του Ελληνικού Λαογραφικού Συλλόγου Στοκχόλμης Σουηδίας και του Συλλόγου Αιγαίου Μονάχου. Με την συμμετοχή τους συμβάλλουν να καταστεί η Ξάνθη τόπος συνάντησης των Ελλήνων της διασποράς και ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ της νεολαίας μας και αυτής του εξωτερικού. Άλλωστε αυτός είναι και ο κύριος σκοπός αυτού του ανταμώματος.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετέχουν, υποστηρίζουν και συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή του 4ου Πανελληνίου Ανταμώματος Θράκης. Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα  πραγματοποιούνται την ίδια ώρα καθημερινά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Κ. Μπένης». Σας περιμένουμε.

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Για το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Ευτέρπη Στάντσιου

Για την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Νίκος Χατζημηλιούδης

Για το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο, Στέλιος Μανιάς

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, 4/7/2018}