Ξάνθη: Ο Σύλλογος Παλιάς Πόλης συζητά με Συλλόγους-Επιχειρήσεις για τις Γιορτές

Την Τρίτη 26 Ιουνίου ο Σύλλογος για την προστασία και αναβίωση της Παλιάς Πόλης διοργανώνει την ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα για το μέλλον των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης.

Η ημερίδα έχει προαναγγελθεί από τους ανθρώπους του Συλλόγου των Κατοίκων και έχει στόχο τη συνεργασία των κατοίκων με το Δήμο, τους Συλλόγους και τους επαγγελματίες της πόλης, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα προβάλει το θεσμό και θα ενισχύει την ανάπτυξη της περιοχής αλλά με τρόπο βιώσιμο και με σεβασμό στον οικισμό και τους κατοίκους.

Οι θεματικές ενότητες

Θέμα της ημερίδας είναι “Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον” και θα γίνει στις 18.45 της Τετάρτης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Το προεδρείο θα καταγράψει απόψεις και ιδέες για τα εξής θέματα:

“Πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις γιορτές παλιάς πόλης και τις ζωές των κατοίκων του οικισμού κατά τη διάρκειά τους”, “Συμβολή των Γιορτών στην οικονομία της πόλης”, “Πώς μπορεί να βελτιωθεί, βοηθώντας ταυτόχρονα την τοπική αγορά και διαμορφώνοντας διακρική τοπική φυσιογνωμία του θεσμού”.

Το πρόγραμμα

18:45-19:00: Προσέλευση, καλωσόρισμα, προσφωνήσεις.

19:00-19:15: κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου: Οι γιορτές ΠΠ από την έναρξή τους το 1991 έως σήμερα.

19:15-19:30: κα. Μαρία Τσιακίρογλου, Πρόεδρος Εστιατόρων Ν. Ξάνθης/ Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ξάνθης: Προοπτικές βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Παλιά Πόλη και Γιορτές Παλιάς Πόλης.

19:30-19:45: Κάτοικοι: Οι εμπειρίες των κατοίκων από τις Γιορτές Παλιάς Πόλης.

19:45-20:00: Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης: Θέματα πυρασφάλειας κατά την διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

20:05-20:10: κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου: Γιορτές Παλιάς Πόλης, θόρυβος, ετοιμόρροπα κτίρια, ανταπόδοση στον οικισμό και την πόλη, Κανονισμός Γιορτών Παλιάς Πόλης.

20:10-: Ερωτήσεις προς τους ομιλητές, σύσκεψη φορέων και κατοίκων, συζήτηση και διαμόρφωση πρότασης για το μέλλον των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Προσκεκλημένοι φορείς:

Επιτροπή του Δήμου για την Παλιά Πόλη, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Επιμελητήριο Ξάνθης (εκπροσωπούμενο από τον κ. Χρήστο Παμπουκίδη), Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης (εκπροσωπούμενη από την κα. Μαρία Τσιακίρογλου, Πρόεδρο), Σωματείο Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Ξάνθης (εκπροσωπούμενο από την κα. Μαρία Τσιακίρογλου, Πρόεδρο), Διεύθυνση Aστυνομίας Ξάνθης, Σύλλογοι που συμμετέχουν στις γιορτές Παλιάς Πόλης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς, κάτοικοι κ.ά.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 25/6/2018}