Μαγευτικές μουσικές και ερμηνείες στη χορωδιακή βραδιά των Θ.Λ.Ε

Η χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «έκλεψε» τις εντυπώσεις…

Μια μαγευτική βραδιά χάρισαν στους εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν κυριολεκτικά την αίθουσα του δημοτικού αμφιθεάτρου, οι τέσσερις χορωδίες που συμμετείχαν στην χορωδιακή βραδιά στα πλαίσια των θρακικών Λαογραφικών Εορτών Ξάνθης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες (έντονη ανεμοβρόχη και χαμηλές θερμοκρασίες), η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά με περισσότερους από 200 χορωδούς επί σκηνής να κλέβουν τις εντυπώσεις και φυσικά το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Οι χορωδίες που συμμετείχαν –προσκεκλημένες από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης- και με οικοδέσποινα χορωδία την μεικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ήταν οι: μεικτή χορωδία Γιαννιτσών, μεικτή χορωδία Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής και μεικτή χορωδία Στυλίδας Φθιώτιδας.

Και τα τρία χορωδιακά σχήματα απέδωσαν άριστα τραγούδια γνωστών δημιουργών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης κλπ), αλλά για ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις «έκλεψε» η μεικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με ερμηνείες αξέχαστες.

Ωστόσο μια μουσική πανδαισία στον «επίλογο» της βραδιάς και με τις τέσσερις χορωδίες επί σκηνής, άφησε έκπληκτους τους εκατοντάδες θεατές, με τον μαέστρο ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΝΩΛΗ φυσικά να δέχεται το μεγαλύτερο χειροκρότημα για την διεύθυνση και τον συντονισμό των εκατοντάδων χορωδών.

Θερμό χειροκρότημα όμως δέχθηκε και η χορωδός- σολίστ ΡΟΖΑ ΣΑΝΤΙΛΟ- ΚΑΜΑΡΙΔΗ, η οποία με την μοναδική της ερμηνεία θύμιζε επαγγελματίες σοπράνο διεθνούς φήμης!

Μετά το τέλος της εκδήλωσης το φουαγιέ του αμφιθεάτρου γέμισε ασφυκτικά από τους εξερχόμενους θεατές, οι οποίοι παρέμειναν για αρκετή ώρα για να συγχαρούν αφενός του συντελεστές της βραδιάς και αφετέρου να ανταλλάξουν απόψεις με χορωδούς, μαέστρους και διοργανωτές.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr/, 13/2/2018}