Τα άρματα του φετινού Ξανθιώτικου καρναβαλιού

Υπό την «επίβλεψη» του βασιλιά – «πειρατή» οι λεπτομέρειες για το δικό του άρμα - Τι δήλωσαν οι καλλιτέχνες

Πολλές ώρες δουλειά, φαντασία και πραγματική τέχνη, συνθέτουν το «σκηνικό» στον χώρο όπου οι καλλιτέχνες δημιουργούν τα άρματα του φετινού καρναβαλιού, όπου βρέθηκε η «Θ» για να σας δώσει μια μικρή γεύση (σ.σ σεβόμενη ότι τα άρματα αποτελούν την μεγάλη έκπληξη της καρναβαλικής παρέλασης) από το τι θα δούμε Ξανθιώτες και επισκέπτες την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Χρώματα, χρυσόσκονες, φελιζόλ, νοβοπάν και άλλα υλικά χρησιμοποιήθηκαν από τους καλλιτέχνες Ανδρέα Σιρουχίδη και Κωνσταντίνο Πετρόπουλο και την ομάδα τους, για να χαρίσουν ένα μοναδικό θέαμα κατά την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Ιδιαίτερη εντύπωση, σε μικρούς και μεγάλους, θα κάνει σίγουρα το άρμα στο οποίο θα σταθεί ο…βασιλιάς – «πειρατής» του καρναβαλιού της Ξάνθης, Παναγιώτης Γεωργίου.

Το άρμα του φυσικά, όπως όλοι μπορείτε να αντιληφθείτε είναι ένα…τεράστιο πειρατικό καράβι και μάλιστα οι τελευταίες λεπτομέρειες μπαίνουν υπό την δική του…επίβλεψη.

«ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ…»

«Εργαζόμαστε επί τέσσερις μήνες. Τα σχέδια επιλέχθηκαν στο πλαίσιο του «καρναβαλιού των χρωμάτων» και τα «χρώματα της Ξάνθης». Ήταν «ελεύθερο» το να δημιουργήσουμε εμείς τα δικά μας σχέδια και βγήκε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που είδατε. Φέτος συνολικά θα έχουμε οκτώ άρματα, ενώ τέσσερα από τα περσινά θα πλαισιώσουν την παιδική καρναβαλική παρέλαση της ερχόμενης Παρασκευής» ανέφεραν οι καλλιτέχνες.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ»

Αναφορικά με τις δυσκολίες, επισήμαναν ότι «δεν μας δυσκόλεψε κανένα άρμα. Ωστόσο η «τρέλα» μας είναι το πειρατικό καράβι. Δεν είναι δύσκολο αλλά μας ευχαρίστησε περισσότερο. Είναι όλα καλά, αλλά του «μεγαλειότατου» είναι το καλύτερο» σημείωσαν επίσης οι ίδιοι.

ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΑΡΜΑ ΜΟΥ…»

Από την δική του πλευρά ο «μεγαλειότατος» Παναγιώτης Γεωργίου συνεχάρη τους δύο καλλιτέχνες και όλη την ομάδα και σημείωσε: «είναι πραγματικοί καλλιτέχνες οι άνθρωποι αυτοί. Τα δικά μου χέρια δεν «πιάνουν» ούτε ένα…καρφί να χτυπήσω. Είχα άλλο πρόγραμμα σήμερα, μετά το μεσημέρι, αλλά είμαι από τις 9.00 το πρωί εδώ και δεν θέλω να κλείσουν. Θέλω να καθίσω μαζί τους, για να δω τι κάνουν. Είναι καλλιτέχνες. Το πειρατικό καράβι είναι στην κυριολεξία εξαιρετικό. Θα το χαρεί όλος ο κόσμος που θα παραβρεθεί στην παρέλαση και όλοι όσοι το δουν από την τηλεόραση. Είναι πάρα πολύ ωραίο, μεγάλο, εντυπωσιακό και με ωραία χρώματα. Βέβαια και τα υπόλοιπα άρματα είναι εξαιρετικά. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ευχαριστηθεί. Συγχαρητήρια και στον Ανδρέα και στον Κωνσταντίνο και σε όλη την ομάδα τους. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έχουν αυτές τις εμπνεύσεις και τις ιδέες για να βγάλουν αυτά τα άρματα και χαίρομαι ιδιαίτερα για το ότι το συγκεκριμένο θέμα, αποφασίσθηκε την τελευταία στιγμή για τον βασιλιά και όλα έγιναν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δεν έχει ούτε μια εβδομάδα που οι άνθρωποι αυτοί ξεκίνησαν το πειρατικό καράβι. Κατευθείαν πήρε την ιδέα ο κ. Λύρατζης, με πρότειναν, έγιναν όλα τόσο γρήγορα και μέσα σε μια εβδομάδα, έχει βγει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα και έχουν μείνει μόνο οι λεπτομέρειες που θα κάνουν πιστεύω και την διαφορά στο καράβι αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα άρματα».

Δείτε εδώ βίντεο με τις δηλώσεις:

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 12/2/2018}