Με καταλήψεις ξεκίνησε η εβδομάδα στα περισσότερα λύκεια του Ν. Ξάνθης

Την… παράδοση φαίνεται πως τίμησαν για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης σε μία διαδικασία που επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα στην περίοδο μεταξύ της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου και του εορτασμού της επετείου του πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου.

Μία «παράδοση» με τα σχολεία να τελούν υπό κατάληψη από λίγες έως και πολλές ημέρες κλειδωμένα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα σπίτια τους και φυσικά την διδασκαλία των μαθημάτων να μεταφέρεται στα… φροντιστήρια!

Με προβληματισμό πάντως φαίνεται να αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί αλλά και η περιφερειακή διοίκηση εκπαίδευσης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αφού οι κινητοποιήσεις των μαθητών δεν αφορούν φυσικά μόνο το νομό Ξάνθης ή την περιφέρεια ΑΜΘ αλλά εκτείνονται σε πολλά σχολεία σε ολόκληρη την χώρα.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος περιφερειακής εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Κεραμάρης υπογράμμισε πως: «Οι κινητοποιήσεις αυτές τελικά θα αποβούν σε βάρος των μαθητών γιατί θα πρέπει ν’ αναπληρωθεί ακόμη και η τελευταία ώρα που θα χαθεί, κάτι που βέβαια θα γίνει σε βάρος των εκδρομών, των περιπάτων και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων που θα έκαναν οι μαθητές που κάνουν καταλήψεις».

Μιλώντας στην «Θ» η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, κα Μαρία Λουκοπούλου, σημείωσε πως: «Οι εκπαιδευτικοί είμαστε πάντα με το μέρος των παιδιών. Σίγουρο είναι επίσης ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αξίζουν να διεκδικηθούν. Όμως αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει συντονισμένα κι όχι ασυντόνιστα».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην Ξάνθη υπό κατάληψη τελούν τα 1ο, 3ο και 4ο γενικά λύκεια, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ καθώς και το γυμνάσιο Τοξοτών ενώ αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις από το 2ο και 3ο γυμνάσιο Ξάνθης.

Διαβάστε εδώ τα αιτήματα των μαθητών και το υπόλοιπο άρθρο.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr/, 31/10/2017}