Η τραγική κατάσταση της ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και πως επηρέασε την επιχειρηματικότητα

«Συμπληρωματική» ανακοίνωση εξέδωσε το Επιμελητήριο Έβρου στις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορειου Ελλάδος κου Αθανάσιου Σαββάκη, ο οποίος από το βήμα του 2ου Thessaloniki Summit είχε πει ότι το 63% των μεταποιητικών επιχειρήσεων του Έβρου έχουν κλείσει απο το 2000 και εντεύθεν.

Ο κος Σαββάκης παρουσιάζοντας αυτά τα στοιχεία είχε επικαλεστεί μία έρευνα του ΣΒΒΕ που είναι ακόμη σε εξέλιξη και αφορά την καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στις ΒΙΠΕ της βορείου Ελλάδος – και της Αλεξανδρούπολης συμπεριλαμβανομένης.

Το Επιμελητήριο, επιβεβαιώνει μεν τον κο Σαββάκη και προσθέτει ότι τελικά όχι το 63% αλλά το 80% των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης είτε δεν λειτούργησαν, είτε έκλεισαν «πρόωρα», αλλά σημειώνει ότι υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά: παρά την αποκαρδιωτική εικόνα της ΒΙΠΕ, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στον Έβρο σημείωσαν πρόοδο επειδή οι περισσότερες εξ αυτών δραστηριοποιούνται εκτός ΒΙΠΕ.

Σημειώνεται ακόμη πως «με τις προσπάθειες που καταβάλλονται συστηματικά από τους παραγωγικούς φορείς, οι επιχειρήσεις της μεταποίησης στον Νομό Έβρου θα καταγράψουν στο εγγύς μέλλον σοβαρή άνοδο στις εξαγωγές και τις πωλήσεις των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά».

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/ , 7/10/201