Βαριές οι κατηγορίες στους δύο αστυνομικούς που συνελήφθησαν για διακίνηση παράτυπων μεταναστών

Δωροληψία, δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την διακίνηση παράτυπων μεταναστών είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν χθες στον Έβρο μαζί με έναν αγρότη.

Και οι τρεις είχαν τεθεί από καιρό στο στόχαστρο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη) και χθες (Πέμπτη 25/10) έγινε η σύλληψη τους στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου. Μεταξύ άλλων, τα τηλέφωνά τους ήταν αυτά που «τους έκαψαν» καθώς είχε γίνει προ καιρού άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου.

Οι τρεις συλληφθέντες που πέρασαν το βράδι της Πέμπτης στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος όπου υπηρετούσαν οι δύο αστυνομικοί, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής για να βγουν από το Δικαστήριο στις 14.00 το μεσημέρι.

«Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές» είναι πολύ σοβαρές σχολίασε ο δικηγόρος του αγρότη Θεόδωρος Αγγλιάς και μαζί του συμφώνησε και η δικηγόρος των αστυνομικών Μαρία Καραγεωργίου, που είπε και αυτή ότι «τα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά».

Οι δικηγόροι δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία ότι οι κατηγορούμενοι είχαν νωρίτερα ομολογήσει, επιφυλασσόμενοι να μελετήσουν την «ογκοδέστατη» όπως είπαν δικογραφία. «Το μόνο που ξέρουμε ως τώρα είναι οι κατηγορίες τους» είπε συγκεκριμένα ο κος Αγγλιάς, ενώ οι κατηγρούμενοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και έχουν πάρει προθεσμία να απολογηθούν οι μεν αστυνομικοί την Δευτέρα, ο δε αγρότης την Τρίτη.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη στιγμη που οι συλληφθέντες εξέρχονται του Δικαστηρίου, στο οποίο παρέμειναν περίπου επί τέσσερις ώρες:

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 26/10/2017}