Παρουσίαση του βιβλίου «Τυχερό» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Το βιβλιοπωλείο «Βαταμίδη» και το καφέ-βιβλιοπωλείο «Κάφκα» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη και τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Τυχεριωτών Αλεξανδρούπολης, φιλοξενούν το συγγραφέα Κώστα Καβανόζη  για την παρουσίαση του βιβλίου του «Τυχερό».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (Αίνου 46) την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στις 19:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Βασματζίδης (δικηγόρος), ο Χρήστος Χατζηπέμου (δικηγόρος), ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης (καθηγητής αγγλικών) και ο συγγραφέας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το Τυχερό είναι ένα μυθιστόρημα συγκροτημένο από γεγονότα· αφηγείται μια αληθινή, τραγική ιστορία. Η εκκένωση της Ανατολικής Θράκης το 1922 και η εγκατάσταση του νεαρού Βαγγέλη Βολοβότση στο χωριό Τυχερό του Έβρου, ο χωρισμός του από τον επτάχρονο γιο του εξαιτίας του Εμφυλίου, η ανοικοδόμηση από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες του ουγγρικού χωριού Μπελογιάννης και η επιστροφή στην πατρίδα συνθέτουν –με άξονα το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας– έναν μυθιστορηματικό κόσμο δημιουργημένο αποκλειστικά από αυτούσια στοιχεία του υπαρκτού. Το Τυχερό εισχωρεί στην πραγματικότητα χρησιμοποιώντας ως αφηγηματικό υλικό πηγές, συμβάντα και μαρτυρίες και αναζητεί τη λογοτεχνική της διάσταση ενδίδοντας χωρίς δισταγμό στις ψευδαισθήσεις της Ιστορίας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 22/1/2018}