Άκης Τσελέντης: «Πηγαίνω τεχνοκρατικά και με στόχους στις…Βρυξέλλες»

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ σημειώνει πως «με σωστούς ανθρώπους στην ΕΕ, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει πάρα πολλά»

Τον σεισμολόγο του λαού αλλά και «εγκέλαδο» της ΝΔ (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά την προχθεσινή του σύντομη ομιλία στην Ξάνθη) κ. Άκη Τσελέντη φιλοξενεί σήμερα η «Θ», ο οποίος μιλά για την απόφασή του να θέσει εαυτόν στην «μάχη» της ευρωβουλής καθώς και για το προσωπικό του «στίγμα», στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν την 26 Μαΐου.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ…ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΝΔ»

Ειδικότερα ο κ. Τσελέντης αναφέρει επακριβώς ότι «δεν είμαι μόνο σεισμολόγος του λαού. Είμαι και εγκέλαδος της Νέας Δημοκρατίας για να γκρεμίσουμε το «κάστρο» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ κρίσιμες οι ευρωεκλογές αυτές. Ο λόγος που κατεβαίνω είναι επειδή αυτήν την περίοδο πρέπει να συστρατευθούμε για να σώσουμε ο,τι μπορούμε. Πρέπει να αλλάξουν αυτές οι συνθήκες που υπάρχουν τώρα και αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή παρουσία στην ΕΕ γιατί είναι πάρα πολλά τα κονδύλια τα οποία θα μοιραστούν από το 2020 έως το 2027. Υπάρχουν γύρω στα 700 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη περίοδο για να μοιραστούν στα κράτη – μέλη από τα οποία τα 100 δις είναι για έρευνα και τεχνολογία. Εγώ κατεβαίνω ως τεχνοκράτης και όχι ως πολιτικός. Πολιτικούς έχουμε. Εγώ θα είμαι δίπλα τους και θα τους κατευθύνω γιατί έχω μεγάλη εμπειρία στην διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων. Κοιτώ το πώς θα πάρουμε περισσότερους πόρους για να κάνουμε υποδομές, να φέρουμε τα παιδιά μας που ξενιτεύθηκαν, να αναπτύξουμε την πολιτική προστασία της χώρας που είναι διαλυμένη (είδατε τι έγινε στο Μάτι). Είναι εγκληματικές οι αδιαφορίες και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν…«άνοιξε ρουθούνι» με τα ψεύδη που πέρασαν. Αυτοί είναι οι στόχοι μου. Πηγαίνω ως «κυνηγός» ερευνητικών προγραμμάτων για να τα φέρω στην πατρίδα μας. Κάτι που δεν έχει γίνει. Αυτοί που μας κυβερνούν τώρα, όχι μόνον δεν έχουν φέρει «δραχμή» αλλά έχουν ξεπουλήσει τα πάντα».

«ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΕ – ΠΗΓΑΙΝΩ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΙΣ…ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ»

«Πρέπει να διεκδικήσουμε και να προωθήσουμε αυτά τα προγράμματα και μάλιστα με σωστές προτάσεις. Για παράδειγμα στην περιοχή της ΑΜΘ υπάρχει ένα τρομακτικό γεωθερμικό πεδίο και με έκπληξη έμαθα ότι δεν παράγετε ενέργεια από την γεωθερμία. Επίσης με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι δεν υπάρχει η λεγόμενη τηλεθέρμανση. Δεν έχετε αξιοποιήσει τον ιαματικό σας πλούτο. Ξέρετε τι χρήματα μπορείτε να έχετε με τον ιαματικό τουρισμό; Αυτά τα προγράμματα είναι έτοιμα στην ΕΕ» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «έχω χωρίσει την Ελλάδα σε περιφέρειες και σε κάθε περιφέρεια έχω κάποιους στόχους. Στην ΑΜΘ όπως είπα, έχω στόχο προγράμματα για την αξιοποίηση της γεωθερμίας. Σε άλλες περιοχές θα ασχοληθούμε με την πολιτική προστασία, σε άλλες με δημιουργία κάποιων τοπικών ινστιτούτων κλπ. Πηγαίνω τεχνοκρατικά με στόχους και όχι για να… «παρκάρω» στις Βρυξέλλες. Δεσμεύομαι ότι δεν θα πάω να «αράξω» σε ένα γραφείο στις Βρυξέλλες και να πίνω καφέ εκεί. Θα είμαι συνέχεια εδώ. Όταν είμαι στην Ελλάδα, θα την γυρνώ πόλη προς πόλη, νομό προς νομό για να αφουγκράζομαι τις ανάγκες της κάθε περιοχής και να αλληλεπιδρώ με τους τοπικούς άρχοντες. Στην ΕΕ αφήνω το «πολιτικό καπέλο» στην άκρη και πάω να παλέψω ως Έλληνας».

«ΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ»

«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει ήττα στις ευρωεκλογές και αυτό θα είναι ένα μεγάλο «χαστούκι» (γιατί μπορεί να βγάλουμε 8-9-10 ευρωβουλευτές και μετά δεν θα…μπορούν να συνεχίσουν με την κυβέρνηση) ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως είναι αναγκαίο να δοθεί αυτό το «χαστούκι». Δεν πρέπει να υπάρχει αποχή και να πάμε όλοι στις κάλπες. Δυστυχώς οι νέοι δεν έχουν ελπίδα και πρέπει να τους την φέρουμε. Να καταλάβουν ότι πρέπει να προσφέρονται πράγματα» υπογράμμισε επίσης ο κ. Τσελέντης, σημειώνοντας με έμφαση ότι «στις ευρωεκλογές ειδικά υπάρχει πολύ μεγάλη αποχή. Αυτήν την φορά όμως πρέπει να υπάρξει συστράτευση. Το μήνυμά μου είναι κυρίως ότι πρέπει να ξέρουμε πως με σωστούς ανθρώπους στην ΕΕ, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει πάρα πολλά και να αξιοποιήσει με ίσους όρους την ΕΕ και να μην είναι ένα υποτακτικό μέλος που να «ξεπουλά» τα πάντα. Υπάρχουν πολλά χρήματα που μπορούν να ανατάξουν την ελληνική οικονομία και να φέρουν νέες θέσεις εργασίας και βέβαια να φέρουν πίσω τα παιδιά μας».

Διαβάστε εδώ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 2/4/2019}