Κάτι αλλάζει στην τουριστική κίνηση της Αλεξανδρούπολης

Περισσότεροι Έλληνες παρά Τούρκοι επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη το τριήμερο της Αποκριάς κι αυτό ήταν κάτι που είχε να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Εν μέρει, η κατάσταση αυτή αποδίδεται στην κακή πολιτικοοικονομική κατάσταση της γείτονος που δεν επιτρέπει στους Τούρκους να ταξιδεύουν εύκολα, όπως στο παρελθόν, αλλά το ζήτημα είναι πως το «κενό» τους γέμισαν οι Έλληνες ταξιδιώτες.

Τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης είχαν τις ίδιες πληρότητες με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο της Αποκριάς, πλην όμως το πελατολόγιο αποτελούνταν κατά κύριο λόγο από Έλληνες και λιγότερο από Τούρκους.

Επιπλέον, σταθερές έμειναν φέτος οι τιμές των καταλυμάτων, την ωρα που οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ότι αυτή η ανάκαμψη δεν θα είναι παροδική και ότι όντως θα επανακάμψει πλήρως η ελληνική αγορά που αποτελεί την παραδοσιακή πηγή προσέλκυσης τουριστών.

Από την εικόνα βέβαια δεν λείπουν οι ξένοι τουρίστες που έχουν στηρίξει την τοπική αγορά στα χρόνια της κρίσης, όμως οι ξένες αγορές ορίζονται κατά κύριο λόγο από αστάθμητους παράγοντες.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί ήταν και οι Αλεξανδρουπολίτες που πέρασαν το τριήμερο της Αποκριάς «εκτός των τειχών» επιλέγοντας κάποιον κοντινό ή μακρύτερο προορισμό κατά κύριο λόγο του εξωτερικού.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τουριστικοί πράκτορες τουλάχιστον  1200 Αλεξανδρουπολίτες ταξίδεψαν τις Αποκριές και αυτός ο αριθμός λογίζεται ως ιδιαίτερα μεγάλος και συνιστά ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάκαμψη της εγχώριας τουριστικής αγοράς.