Στη Μόσχα έγινε η πρώτη από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας, με συμμετοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας από την χώρα μας με επικεφαλής την κα Αγγελική Χονδροματίδου που είναι η διευθύντρια του γραφείου της υπουργού Τουρισμού και αντιπρόεδρος του ΕΟΤ. Στην αποστολή συμμετείχαν και εκπρόσωποι εννέα Περιφερειών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ, Κώστας Αντωνιάδης. Το διήμερο φόρουμ περιελάμβανε εκτενείς παρουσιάσεις των Περιφερειών των δύο χωρών, B2B συναντήσεις και συναντήσεις εργασίας με έμφαση στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των Περιφερειών και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα στον πολιτιστικό τουρισμό, τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό, τον σχολικό, τον συνεδριακό, τον θαλάσσιο και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας. Σε συνέχεια των επαφών στη Μόσχα, τα δύο Υπουργεία Ελλάδας και Ρωσίας θα συνεργαστούν άμεσα για την κατάρτιση του πλάνου που θα καθορίζει αρχικά ποιες Περιφέρειες των δύο χωρών θα συνεργαστούν μεταξύ τους και σε ποια θεματικά τουριστικά προϊόντα. Ακολούθως, θα προχωρήσει η συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με τις ελληνικές περιφερειακές αρχές για την κατάρτιση προτάσεων προώθησης των ειδικών θεματικών τουριστικών προϊόντων. Οι προτάσεις αυτές θα επικυρωθούν με μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και ρωσικών Περιφερειών τον προσεχή Ιούνιο του 2018 στο πλαίσιο αντίστοιχου φόρουμ που θα διοργανωθεί στην Ελλάδα. Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής Χρόνος 87.5fm, ο κος Αντωνιάδης δήλωσε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής και σημείωσε ότι το 2017 ήρθαν στην περιοχή περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες από ποτέ. Μιλώντας για την παρουσιαση αυτή, στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο κος Αντωνιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι είχε επαφές με 22 υπουργούς τουρισμού από ισάριθμα ομόσπονδα κρατίδια της Ρωσικής Δημοκρατίας, ενώ είχε συναντήσεις και με tour operators του ομίλου Μουζενίδη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κος Αντωνιάδης, το 2017 ηταν η χρονιά που η ΑΜΘ προσέλκυσε περισσότερους Ρώσους τουρίστες, από ποτέ. «Είμαστε η πιο κοντινή περιφέρεια από την Ρωσία σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες και η διαδρομή της Μαύρης θάλασσας με την περιφέρειά μας με το Αιγαίο πέλαγος με την Αλεξανδρούπολη, με την Κομοτηνή, με την Καβάλα είναι μια διαδρομή η οποία έχει δημιουργήσει στο πέρασμα του χρόνου πολιτιστικές και ιστορικές σχέσεις» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κος Αντωνιάδης, ο οποίος είπε ακόμη ότι «μόνο τον Ιούλιο του 2017 είχαμε περίπου 2,5 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην περιοχή μας – περίπου χίλιους επτακόσιους Ρώσους και κάπου επτακόσιους Λευκορώσους ενώ το έτος 2014 για όλη την χρονιά είχαμε περίπου πεντακόσιους Ρώσους τουρίστες». {Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 1/2/2018}

Στη Μόσχα έγινε η πρώτη από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας, με συμμετοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας από την χώρα μας με επικεφαλής την κα Αγγελική Χονδροματίδου που είναι η διευθύντρια του γραφείου της υπουργού Τουρισμού και αντιπρόεδρος του ΕΟΤ.

Στην αποστολή συμμετείχαν και εκπρόσωποι εννέα Περιφερειών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ, Κώστας Αντωνιάδης.

Το διήμερο φόρουμ περιελάμβανε εκτενείς παρουσιάσεις των Περιφερειών των δύο χωρών, B2B συναντήσεις και συναντήσεις εργασίας με έμφαση στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των Περιφερειών και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα στον πολιτιστικό τουρισμό, τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό, τον σχολικό, τον συνεδριακό, τον θαλάσσιο και τον  τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Σε συνέχεια των επαφών στη Μόσχα, τα δύο Υπουργεία Ελλάδας και Ρωσίας θα συνεργαστούν άμεσα  για την κατάρτιση του πλάνου  που θα καθορίζει αρχικά ποιες Περιφέρειες των δύο χωρών θα συνεργαστούν μεταξύ τους και σε ποια θεματικά τουριστικά προϊόντα. Ακολούθως, θα προχωρήσει η συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με τις ελληνικές περιφερειακές αρχές για την κατάρτιση προτάσεων προώθησης των ειδικών θεματικών τουριστικών προϊόντων. Οι προτάσεις αυτές θα επικυρωθούν με μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και ρωσικών Περιφερειών τον προσεχή Ιούνιο του 2018 στο πλαίσιο αντίστοιχου φόρουμ που θα διοργανωθεί στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κομοτηνής Χρόνος 87.5fm, ο κος Αντωνιάδης δήλωσε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής και σημείωσε ότι το 2017 ήρθαν στην περιοχή περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες από ποτέ.

Μιλώντας για την παρουσιαση αυτή, στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ο κος Αντωνιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι είχε επαφές με 22 υπουργούς τουρισμού από ισάριθμα ομόσπονδα κρατίδια της Ρωσικής Δημοκρατίας, ενώ είχε συναντήσεις και με tour operators του ομίλου Μουζενίδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κος Αντωνιάδης, το 2017 ηταν η χρονιά που η ΑΜΘ προσέλκυσε περισσότερους Ρώσους τουρίστες, από ποτέ.

«Είμαστε η πιο κοντινή περιφέρεια από την Ρωσία σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες και η διαδρομή της Μαύρης θάλασσας με την περιφέρειά μας με το Αιγαίο πέλαγος με την Αλεξανδρούπολη, με την Κομοτηνή, με την Καβάλα είναι μια διαδρομή η οποία έχει δημιουργήσει στο πέρασμα του χρόνου πολιτιστικές και ιστορικές σχέσεις» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κος Αντωνιάδης, ο οποίος είπε ακόμη ότι «μόνο τον Ιούλιο του 2017 είχαμε περίπου 2,5 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην περιοχή μας – περίπου χίλιους επτακόσιους Ρώσους και κάπου επτακόσιους Λευκορώσους ενώ το έτος 2014 για όλη την χρονιά είχαμε περίπου πεντακόσιους Ρώσους τουρίστες».

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 1/2/2018}