Το περιφερειακό Συμβούλιο είπε όχι στον Χρυσό

Απέκλεισε την περίπτωση δημοψηφίσματος και την άμεση έκφραση της τοπικής κοινωνίας

Για μία ακόμη φορά οι αριστεροί και δήθεν προοδευτικοί παρέσυραν την δεξιά διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να ακολουθήσει το στίγμα τους,  πετώντας στα αζήτητα μία ακόμη επένδυση – θαρρείς και περισσεύουν οι επενδύσεις από την Θράκη και τις πετάμε – αντί να πιέσουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να θεσπίσει νόμους οι οποίοι να προστατεύσουν την τοπική κοινωνία και το ίδιο το περιβάλλον.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και επιχειρηματίας Χριστόδουλος Τοψίδης συμφώνησε στην αποπομπή της επένδυσης αν και επιχειρηματίας.

Γιατί δεν ρωτήθηκε η τοπική κοινωνία;

Γιατί δεν αναζητούνται δικλείδες ασφαλείας για την λειτουργία της επένδυσης χωρίς να κινδυνεύει το περιβάλλον;

Μήπως όλα αυτά γίνονται για να προσποριστούν οι παρατάξεις τους κεντροαριστερούς και δήθεν προοδευτικούς ψήφους;

Με συνθήματα και πρόκληση φόβου δεν γίνονται επενδύσεις.

Το ψήφισμα, που ανέγνωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κος Παπαθεοδώρου έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ σε έκτακτη συνεδρίασή του την 9η Οκτωβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος κατά της επένδυσης των Χρυσωρυχείων και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω.

Ομόφωνα λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην επένδυση εξόρυξης χρυσού για λόγους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, ηθικούς και οικονομικούς.

Έχει ήδη κριθεί ότι οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας από μια τέτοια «επένδυση» θα είναι τραγικές και διαχρονικές.

Θεωρούμε απαράδεκτο και έξω από κάθε συζήτηση κάθε αίτημα δημοψηφίσματος και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που έχει στόχο την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης.

Ο Χρυσός είναι ο πλούτος του λαού και δεν παραδίδεται σε κανέναν. Στηρίζουμε τον αγώνα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου ενάντια στα χρυσωρυχεία. Γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση την ομόφωνη θέση και στάση μας»

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xanthitimes.gr, 10/10/2019}