Το ΕΚΑΒ Θράκης πάει… παραλία!

Πιο κοντά στους λουόμενους που απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε κάποια από τις παραλίες της Θράκης θα βρίσκεται φέτος το ΕΚΑΒ Θράκης. Με βάση τα επίσημα στοιχεία η συγκέντρωση πληθυσμού στις παραλίες της Θράκης το καλοκαίρι αυξάνεται κατά 30% τουλάχιστον και ως εκ τούτου, το ΕΚΑΒ εκτιμά ότι πρέπει να βρίσκεται εγγύτερα σε αυτούς τους ανθρώπους προλαμβάνοντας ή έστω επιχειρώντας σε έκτακτες καταστάσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το πρόγραμμα λειτουργίας  θα προσαρμοστεί έτσι ώστε είτε κάποια ασθενοφόρα να σταθμεύουν σε πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής η έστω σε σημεία πιο κοντά στο παραλιακό μέτωπο, είτε ότι το πρόγραμμα θα φτιάχνεται έτσι ώστε να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή και δυνατότητα αμεσότερης παρέμβασης σε παραλίες εφόσον παραστεί ανάγκη.

Αν και έχουμε διανύσει μόλις το 1/3 του καλοκαιριού, μόνο στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης έχουν καταγραφεί τρεις πνιγμοί και μάλιστα σε διαφορετικά σημεία. Στις περισσότερες παραλίες –ειδικά σε αυτές που χαρακτηρίζονται ως ‘πολυσύχναστες’- υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη, όμως αυτό δεν κάνει λιγότερο σημαντική τη συνδρομή του ΕΚΑΒ σε περιπτώσεις πνιγμών.

Αντίστοιχη προσαρμογή στον προγραμματισμό του ΕΚΑΒ Θράκης είχε γίνει και κατά την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο και δυστυχώς εκ των στοιχείων κρίνεται μάλλον απαραίτητη.

[Φωτό: http://paratiritis-news.gr]