Έρχεται η Θρακομακεδονική Συνέργεια – το κάλεσμα προς επιχειρήσεις

Για πρώτη φορά θα δοθεί η ευκαιρία να συναντήσουν εμπορικούς επισκέπτες μετά την εκδήλωση της ΠΑΜΘ στις Βρυξέλλες

Η 5η Θρακομακεδονική Συνέργεια είναι γεγονός και το κάλεσμα συμμετοχής προς τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απευθύνεται από τον περιφερειακό σύμβουλο αρμόδιο για την προώθηση προϊόντων αγροδιατροφικού τομέα Νικόλαο Ευφραιμίδη. Αποδέκτες της πρόσκλησης συμμετοχής είναι τα κατά τόπους Επιμελητήρια που έχουν στις τάξεις τους επιχειρήσεις που έχουν και στο παρελθόν στηρίξει με την παρουσία τους την συγκεκριμένα δράση.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διοργανώσει και φέτος τον ετήσιο θεσμό της Θρακομακεδονικής Συνέργειας με σκοπό την διαμόρφωση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και την ανταλλαγή απόψεων. Αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 11 Μαΐου 2019 στην Ξάνθη. Στόχος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης, είναι να προβάλλει και να προωθήσει τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Για πρώτη φορά, φέτος, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συναντήσουν εμπορικούς επισκέπτες μετά την εκδήλωση της ΠΑΜΘ στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια της 5ης Θρακο-Μακεδονικής “Synergia” πέρα από την παρουσίαση – έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες για την ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση και αλληλεγγύη και για ευκαιρίες μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα επαγγελματικών συναντήσεων (B2B).

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην 5η Θρακομακεδονική Συνέργεια, σε περίπτερο που θα τους παραχωρηθεί από την Περιφέρεια, καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι και τις 12/04/2019 με υποβολή σχετικής αίτησης (ακολουθεί συνημμένα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: antipagro@pamth.gov.gr Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης. Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου, τηλ: 2541350105, 6977682334 καθώς και στο τηλ. 2541350107 (Φώτιος Κοντόπουλος).

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη Θρακομακεδονική Συνέργεια είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2015 στην Κομοτηνή. Είχε ξεκινήσει επί θητείας του αείμνηστου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 2/4/2019}