3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων της Θράκης (Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το Μουσείο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης διοργανώνουν στην Κομοτηνή (18-21 Οκτωβρίου 2018) το 3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα».

Τα προηγούμενα συμπόσια είχαν διεξαχθεί το 1ο στην Φιλιππούπολη (Plovdiv, 7-10 Οκτωβρίου 2016) με θέμα “Cities, Territories and Identities” και το 2ο στην Πέρινθο-Ηράκλεια (Tekirdağ/Marmara Ereğlisi, 27-29 Οκτωβρίου 2017) με θέμα “Roman Thrace; Sanctuaries, Cities and their territories under Roman Rule in Provincia Thracia”.

Το θέμα του φετινού Συμποσίου εστιάζει στους χερσαίους, ποτάμιους και θαλασσινούς δρόμους ως μέσο επικοινωνίας και κινητικότητας αγαθών, προϊόντων, ανθρώπων και ιδεών. Οι διάρκειας 20΄ παρουσιάσεις θα γίνουν στην Αγγλική, Γερμανική ή Γαλλική γλώσσα· οι ίδιες γλώσσες θα χρησιμοποιηθούν και στις επιτοίχιες ανακοινώσεις (posters), η παρουσίαση των οποίων θα έχει διάρκεια 5΄. Θα πάρουν μέρος επιστήμονες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εργασίες του Συμποσίου θα διεξαχθούν στο κτίριο του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή. Το Συμπόσιο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής. Την 21η Οκτωβρίου θα γίνει επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους Μαξιμιανούπολης και Μαρώνειας.

Διαβάστε εδώ την Οργανωτική και την Επιστημονική Επιτροπή.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 10/10/2018}