Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με αριθμούς

44 χρόνια λειτουργίας, 8 σχολές, 18 τμήματα, 54 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, 200 εργαστήρια, 32 κλινικές, 563 καθηγητές και λέκτορες, 6.107 απόφοιτοι προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, 2.810 μεταπτυχιακοί φοιτητές, 23.524 προπτυχιακοί φοιτητές και 1.828 υποψήφιοι διδάκτορες.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με αριθμούς παρουσιάζεται στο pavilion 14/stand 18 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου δίνει και φέτος το παρών του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η συμμετοχή του Δ.Π.Θ. πραγματοποιείται στο πλαίσιο της AKADEMIA, του θεματικού αφιερώματος της ΔΕΘ  για την εκπαίδευση.

Σκοπός της συμμετοχής του Πανεπιστημίου είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τα  προγράμματα σπουδών, τα μεταπτυχιακά  και ερευνητικά προγράμματα, τα προγράμματα κινητικότητας, τις δράσεις του, και να παρουσιάσει ερευνητικά αποτελέσματα και πρακτικές νέων εφαρμογών.

Και το σκοπό του αυτό εκπληρώνει, όπως διαπίστωσε ο «Χ» ευρισκόμενος στο περίπτερο και καταγράφοντας τη μεγάλη επισκεψιμότητα σε αυτό.

Παράλληλα, καθ΄ όλη την διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκθεση ιστολογικής εικόνας με έργα της αν. καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής του Δ.Π.Θ. Μαρίας Λαμπροπούλου.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr ,της Δήμητρα Συμεωνίδου, 16/9/2017}