Τετ-α-τετ Δένδια και Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες: Η Άγκυρα θα ψηφίσει την Αθήνα στο ΣΑ του ΟΗΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της παρουσίας του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. «Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο Έλληνας υπουργός.

Δένδιας και Τσαβούσογλου ανακοίνωσαν μετά τη χθεσινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες ότι η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Αθήνα από την πλευρά της, θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Άγκυρας για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Οι δύο υπουργοί στάθηκαν στο γεγονός ότι το κλίμα στα ελληνοτουρκικά έχει αλλάξει, ειδικότερα μετά τη συμπαράσταση που εκφράστηκε εκατέρωθεν για τις τραγωδίες που έπληξαν Τουρκία και Ελλάδα. Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Τσαβούσογλου για το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους υπουργούς που τηλεφώνησαν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ο Τούρκος ομόλογος του εμφανίστηκε ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό τόσο για την επικοινωνία όσο και για την επίσκεψή του στη χώρα του μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου.

Το τετ-α-τετ των δύο υπουργών

Κάτι περισσότερο από έναν μήνα μετά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη σεισμόπληκτη Τουρκία, και την αγκαλιά με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αμέσως μόλις ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αφίχθηκε στα Άδανα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν ξανά.

Αυτή τη φορά το ραντεβού έγινε στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της παρουσίας του κ. Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Όπως φαίνεται το κλίμα ήταν καλό και αυτό μαρτυρά ο νέος θερμός εναγκαλισμός των δύο υπουργών.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 20/3/2023}