Τεστ για κορωνοϊό ζητούν οι Συνοριοφύλακες μετά το κρούσμα του ιού στο Σουφλί

Την άμεση λήψη και εξέταση δειγμάτων από όλους τους Συνοριοφύλακες που ήρθαν σε επαφή με τον 50χρονο θετικό στον κορωνοϊό από την περιοχή το Σουφλίου ζητάει ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Ο 50χρονος άνδρας από το Σουφλί διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό το μεσημέρι της Δευτέρας προσερχόμενος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται. (Σ.σ. κατά μία πληροφορία, θετική στον ιό διαγνώστηκε και η μητέρα του 50χρονου).

Αυτό που σημειώνουν ιατρικοί κύκλοι στο «R» είναι ότι «ο Έβρος είχε καιρό να δώσει κρούσμα -τουλάχιστον 20 μέρες» και αυτό προκαλεί έναν σχετικό προβληματισμό καθώς αποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός είναι ακόμη παρών.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από ένα άλλο γεγονός που προβλημάτισε τις προηγούμενες ημέρες το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και αυτό είναι ο εντοπισμός άλλου κρούσματος, εν μέσω νοσηλείας. Πρόκειται επίσης για άνδρα, αυτή τη φορά από την Ξάνθη, ο οποίος είχε προσέλθει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο όμως επειδή διαγνώστηκε ενώ νοσηλευόταν είχε μεγάλο κύκλο επαφών εντός του νοσοκομείου, που ιχνηλατήθηκαν και τέθηκαν σε διαδικασία εξετάσεων για Cobid-19.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/,  2/6/2020}